Skip to main content
Iværksætteri

Møllerens Fond giver skub til spirende virksomheder

Fire iværksætterteams fra SDU Entrepreneurship Labs har fået penge fra Møllerens Fond til at komme et skridt videre med deres virksomheder

Af Stine Charlotte Hansen, , 19-11-2018

Den fynske fond Møllerens Fond uddeler for første gang midler til fire lovende startups, så de kan komme videre med udviklingen af deres virksomheder. 

De tilgodesete virksomheder er VitaSim, Soulbound, SimpleDose og PorcoVision. 

Fire meget forskellige startups, som beskæftiger sig med alt fra en virtual reality-læringsplatform for lægestuderende, en særlig headset-løsning til brillebrugere, pilledistribuering til patienter og et alarmsystem til svineavlere. 

Økonomisk hjælp i rette tid

Formand for Møllerens Fond, Jørgen Clausen, forklarer, at Møllerens Fond gerne vil give et skub til iværksættere, som mangler midler og et puf i ryggen. 

- Vi vil gerne skubbe til talenterne, og give dem hjælp i rette tid. Der er ikke så mange, som støtter iværksættere i den tidlige opstart, men vi vil gerne give midler til dem med spændende ideer og en stærk vilje til at lykkes, siger han.

- Det akademiske iværksættermiljø er spændende, for dem har der ikke været så mange af tidligere.

Fonden har lænet sig op af SDU’s vurdering af, hvilke startups der kunne være potentielle modtagere.

Vilde og upolerede ideer

Sine Berg Schuwendt, afdelingsleder for SDU Entrepreneurship Labs ser et stort potentiale i de innovative og entreprenante studerende. 

- Derfor er det helt afgørende, at der er aktører som Møllerens Fond, der er villige til at bakke op om forretningsidéerne i den tidlige fase, hvor idéerne stadig er lidt vilde og upolerede, siger hun. 

- Men de første midler kan være med til at rykke dem frem mod at få testet potentialet til at blive en levedygtig virksomhed.

De studerende har ikke kunnet søge pengene til løn, men har blandt andet fået dem til at udvikle en prototype eller teste deres produkt. 

Penge til udvikling og test

For eksempel vil iværksætterne bag SimpleDose vil gerne bruge pengene på at udvikle en prototype, som kan optælle og give piller til Parkinsonspatienter.

Maskinen skal spare dem bøvlet med selv at skulle sortere pillerne i den lille mandag-søndag pillekasse, vi kender hjemme fra farmors køkken. 

Iværksætterne bag PorcoVision tester lige nu deres alarmsystem, der skal underrette landmanden, hvis der opstår komplikationer under faringen, fordi en pattegris sidder fast i fødselskanalen og bliver kvalt.

Målet med systemet er, at færre grise dør under fødslen, og landmanden taber færre penge.

- Vores test er altafgørende for os, for med testen kan vi bevise værdien af vores system, hvilket betyder at vi kan begynde at sælge det, siger Christine Friberg Lundby fra PorcoVision.

Møllerens Fond uddeler 100.000 kroner til iværksættere fra SDU Entrepreneurship Labs i år og de næste to år, så i alt 300.000 kroner skal hjælpe med at kickstarte spirende virksomheder.

Møllerens Fond

Møllerens Fond blev grundlagt i 1970 af Frank Petersen. Han var møller i Munke Mølle. Fonden støtter blandt andet samfundsgavnlige formål og unge under uddannelse i industrien.

Læs mere om fonden

VitaSim

I VitaSim arbejder iværksætterne Eskild og Rune med en undervisningsplatform for lægestuderende, som skal øve sig på arbejdet via virtual reality. Topbilledet viser dem i Kina, hvor de deltager i et kinesisk acceleratorprogram.

Læs artiklen om VitaSim

PorcoVision

I to år har PorcoVision arbejdet på at udvikle et system, som skal alarmere svineavlere, hvis noget går galt under søernes fødsler af smågrise. Læs om Christine og Christians virksomhed.

Læs artiklen om PorcoVision

Redaktionen afsluttet: 19.11.2018