Skip to main content
Karriere

KARRIERE KICK-OFF: SDU, Kommuner og A-kasser i unikt samarbejde

I næste uge sætter SDU fokus på både nyuddannede og ledige dimittender med et tætpakket program, der både skal inspirere og motivere dem i overgangen fra studieliv til arbejdsliv - og dermed ruste dem bedre til at finde deres første job.

Af Susanne Siig Petersen, , 07-06-2021

Arrangementet ’Karriere Kick-off’ finder sted online fra d. 7.-10 juni med 21 forskellige aktiviteter, som spænder over alt fra paneldebatter med HR-konsulenter om jobsøgning og CV, til værktøjskurser om sociale medier - og det hele slutter med et inspirationsforedrag af Morten Albæk om et meningsfyldt arbejdsliv.

Programmet er resultatet af et samarbejde mellem SDU, Odense Kommune og A-kasserne i den såkaldte Beskæftigelsesalliance Odense.  

Sammen om jobskabelse

I Beskæftigelsesalliancen Odense arbejder virksomheder, SDU og Odense Kommune sammen om at nedbringe ledigheden i Odense, og gøre flere klar til at tage et job.  Det sker som en del af SDU’s overordnede beskæftigelsesindsats, som har til formål at ruste de studerende til at kunne gå direkte i relevant job efter endt uddannelse. 

- Vi har i år indgået et spændende samarbejde med Odense Kommune, Magistrenes A-kasse, Akademikernes A-kasse samt CA A-kasse, og det er jo i sig selv meget positivt. Men endnu mere positivt er det, at vi lige nu faktisk har et super godt jobmarked at tilbyde vores dimittender.

Lyder det fra Jacob Krummes, der bl.a. er kontorchef for teamet: Careers & Employability i SDU RIO, som varetager karriereindsatsen ved SDU. 

Attraktivt jobmarked

At jobmarkedet aktuelt er meget attraktivt, bekræfter Kaare Danielsen, CEO i Jobindex.dk, der i øjeblikket har 43.000 ledige stillinger på portalen: 

- SDU’s nyuddannede og ledige dimittender har al mulig grund til at være optimistiske omkring deres jobsituation i øjeblikket, for vi ser ind i et jobmarked, der er meget bedre end før Corona-krisen og kraftigt stigende med en vækst på ca. 30 %

Siger Kaare Danielsen, CEO i Jobindex og fortsætter: 

- Vi er faktisk helt oppe på niveau med tallene i 2007/08, så der er en stor efterspørgsel på arbejdskraft både nationalt og i Region Syddanmark, som ikke adskiller sig mærkbart fra landsgennemsnittet. Det er klart, at de store private virksomheder har tendens til at centre sig i København og måske Aarhus, men til gengæld er der i øjeblikket mange flere jobs i det offentlige.

Se hele programmet for Karriere kick-off program

Redaktionen afsluttet: 07.06.2021