Skip to main content
Iværksætteri

Fransk startup rykker ind på SDU

Tre franske studerende har lavet en social platform, hvor ekstremsportsudøvere fra hele Europa kan finde hinanden

Af Jakob Schjoldager, jakobs@sdu.dk

Med få klik skal det være muligt at finde nogle at bestige et bjerg med i Frankrig eller kitesurfe ved vestkysten. Målet er at gøre ekstremsport tilgængeligt for flere mennesker.

- Vi vil gerne skabe et fællesskab for folk der interesserer sig for ekstremsport, så de kan finde hinanden og dyrke deres interesse sammen, siger Adrien Cohen.

Det er tre franske studerende, der står bag platformen, hvor ekstremsportsudøvere kan finde på tværs af nationaliteter og landegrænser.

Seks ugers udveksling

Ideen er at platformen skal være tilgængelig i hele Europa og derfor er to af iværksætterne bag taget til SDU Odense i seks uger for at udvikle på platformen.

- Vi ville gerne lære mere om det nordeuropæiske marked. Derfor var vi ret interesseret i Danmark, fordi det ligger mellem de skandinaviske lande og Tyskland, siger Karoly Fogarassy.

De to franske udvekslingsstuderende er begge på den sidste del af deres kandidatgrad på den franske ingeniørhøjskole Telecom SudParis udenfor Paris.

Inden de to studerende tager tilbage til Paris igen i midten af oktober, håber de på, at have fået de første kunder til platformen.

 

Langt mere tilgængelighed

Ideen til platformen kom, da en af de tre iværksættere skulle købe en gave til en ven og løb ind i unødvendigt mange problemer.

- Jeg skulle finde et sted, hvor jeg kunne købe et faldskærmsudspring til en ven i fødselsdagsgave. Det tog langt over en time at finde det rigtige, og så var det desuden utrolig dyrt, siger Karoly Fogarassy.

Sammen med to studiekammerater fik han ideen om at udvikle en platform, der skulle skabe hurtig forbindelse mellem folk, der deler interessen for ekstremsport.

- Hvis du som dansker eksempelvis tager til Frankrig, så er det svært at finde ud af hvordan du kan komme til eksempelvis at kitesurfe, men med vores platform bliver det langt nemmere at finde ligesindede, forklarer Karoly Fogarassy.

 

Bliv iværksætter

Alle SDU studerende kan udvikle deres egen virksomhed hos SDU Cortex Lab. Her kan du få sparring, kontorplads og mulighed for at bygge din egen prototype

Redaktionen afsluttet: 11.09.2017