Skip to main content

CMS forløb kickstarter de studerendes karriere

Igennem forløbet Career Mangement Skills (CMS) lærer de studerende at sætte ord på deres kompetencer, og det er altafgørende, når de skal søge job både under og efter studiet

Det er afgørende at kunne sætte ord på sine kompetencer over for en arbejdsgiver. Særligt på mange af de humanistiske uddannelser.

Derfor har det også stor effekt for de studerende, der har været igennem Career Mangement Skills forløbet, hvor de udover at sætte ord på deres egne kompetencer lærer at bruge LinkedIn aktivt i jobsøgningen, og hvordan man f.eks skriver den bedste ansøgning og CV.

“Der var meget fokus på LinkedIn, og hvordan man bruger det i sin jobsøgning," forklarer Sofie Dalbøl, der deltog i CMS-forløbet i foråret 2017 inden hun afsluttede sin kandidat i International Virksomhedskommunikation et halvt år senere.

Efter sin kandidat blev hun ansat i en virksomhedspraktik, som hun skaffede gennem netop LinkedIn. Og efter hun havde skaffet en samtale kunne hun også bruge nogle af de værktøjer, hun havde lært gennem forløbet.

“Til samtalen med virksomheden, var jeg også meget mere sikker, fordi jeg viste, hvad jeg er god til og kunne sætte ord på mine kompetencer.”

I undervisningen er der stor fokus på, hvad man kan bidrage med i en virksomhed, der måske ikke er vant til at have en akademiker ansat og ved hvilken effekt det kan have på bundlinjen.

“Jeg fik lagt karakterræset lidt på hylden og fokuseret på, hvilke kvaliteter jeg kunne bidrage med, og at det var dem, der skulle sælge mig over for en arbejdsgiver,”siger Sofie Dalbøl.


Redaktionen afsluttet: 01.05.2018