Skip to main content
Startup

- Jeg vil give børn og unge en wow-følelse

Iværksætter Jesper Borriboon har udviklet et kit, som lærer børn og unge at programmere. Nu har han også startet en webshop

Af Stine Charlotte Hansen, , 06-09-2018

Wow. Den virker. Den blinker. Den snurrer rundt!

Jesper Borriboon har mange gange set, hvordan børn og unge får en rendyrket følelse af at have opnået noget stort, når de samler og programmerer elektronik. 

- Forældre, som har børn der spiller meget computer, vil helt sikkert have en mulighed her for at trække dem lidt væk og lave noget andet. De fleste børn mærker wow-følelsen, når en lille knap virker, som den skal, fortæller iværksætter Jesper Borriboon, som læser diplomingeniør i Elektronik. 

Hans startup ArduinoNetworks har eksisteret siden februar, og det er gået stærkt, for ikke alene har han udviklet undervisningskittet – han har netop åbnet en webshop. 

Tænk over hvad du vil være

Jesper Borriboon har haft et klart koncept med undervisningskittet fra begyndelsen.

- Jeg troede, det var en selvfølge, at børn og unge ved, hvad programmering er. Eller at de har sat sig ind i, hvad det kræver at læse til ingeniør. Men det har mange ikke, forklarer Jesper, som har været karriereambassadør og har talt med mange unge, som stod foran deres uddannelsesvalg.

Derfor er et af de vigtigste mål med kittet, at børn og unge forstår, hvad det vil sige at arbejde med elektronik og programmering. Og måske får lyst til at blive ingeniører. 

Foto: Anna Evelina Larsen. Indhold fra undervisningskittet.

Danske vejledninger er vigtige

Hans egen interesse for kit, som det, han har skabt, har været glødende, siden han var 12-13 år. Han fik et lignende et af sin far, der er uddannet automationstekniker.

- Men dengang var der ikke vejledninger på dansk, så jeg måtte klare mig med engelsksprogede forklaringer. 

Det er en af grundene til, at Jesper har lavet mange videoer, som forklarer, hvordan indholdet i hans kit kan bruges.

Han overvejer også at skrive en bog om det at bygge elektronik og programmere det.

Voksne synes kittet er spændende

Selvom hans målgruppe er forældre, som køber kittet til deres børn, er det ikke kun børn, som bliver fanget af wow-følelsen.

Det gør voksne også. 

- Jeg har hørt om, at nogen har brugt kittet til at få deres garagedør til at åbne ved hjælp af en sensor. Andre får kaffemaskinen til at sætte i gang om morgenen, siger han.

Jesper Borriboon har flere ben i sin forretning, og blandt andet tager han ud på skoler og arbejdspladser og holder workshops. 

Det er vigtigt at undgå spildtid

Iværksætteren er ikke kommet sovende til sin succes. Han bruger tiden fra klokken 8 til 16 på universitetet, og så tager han hjem nogle timer for at handle, spise og slappe lidt af.

Klokken 20 sidder han på universitetet igen og arbejder videre til midnat, hvor han holder fri.

Derfor er Jesper nået langt. På sigt overvejer han, om han skal prøve at sælge kittet til skoler – han sælger allerede til ungdomsskoler – men han vil have den rette investor, før han sætter det projekt i gang. 

Først skal han til San Francisco for at læse sit femte semester. Det betyder, at han ansætter en til at holde workshops, mens han er væk, og hans far hjælper med at pakke ordrer for webshoppen. 

- Og så må vi se. Det bedste kunne være, hvis jeg med kittet kan tjene penge nok til, at jeg også kan satse på nye ideer, slutter Jesper.

Undervisningskittet i kassen, som Jesper drømmer om at give et fedt omslag.
Undervisningskittet

Læs mere om undervisningskittet, hvad man kan bygge og se filmene, som forklarer hvordan.

Læs mere om ArduinoNetworks

Overvejer du at skabe din egen virksomhed?

Går du rundt med en god ide? Måske har du lyst til at starte din egen virksomhed. Kig over i Startup Station.

Læs om Startup Station

Redaktionen afsluttet: 06.09.2018