Skip to main content
Startup

Airwallet tjener de første kroner på ny betalings-app

Kender du det, at du skal vaske tøj, men du aldrig har mønter, så du skal i Fakta efter tyvere? Eller du vil i solarium, så du ikke kommer til at ligne en hummer i vandbad, når du ligger i poolen på ferien – men også her skal du have mønter for at betale?

Af Stine Charlotte Hansen, , 06-08-2018

Startupvirksomheden Airwallet har skabt en ny type betalings-app. Brugere af ubemandede services som solarier og vaskerier kan ved hjælp af app'en skrotte betalingen med mønter.

- Vi tester app’en lige nu i et solarium i Højby, fortæller Christian Bonde Mortensen.

Han er en af grundlæggerne bag den lille virksomhed, som har fået en større sum penge fra Innobooster-ordningen til at drive ideen med app'en videre. 

Råd til at ansætte flere folk

App’en virker sådan, at når brugeren har downloadet den og betalt for tiden, sætter solariet i gang. 

- Vi har faktisk netop tjent vores allerførste kroner, fortæller Nickolai Isaksen, som er gået med i virksomheden. 

- Vi har haft lidt startproblemer i testen, men det ser ud til, at app’en er oppe at køre nu. 

På en tirsdag formiddag sidst i juli brugte en kvinde app’en til at starte solariet. Dermed rullede de første kroner ind på startuppens konto.

Overrasket over stor interesse

App’en kan bruges ved ubemandede services. Det kunne være på et møntvaskeri, men nu har der været flere ejere af solarier, som er meget interesserede. 

Det er derfor gået hurtigt med at finde nogen, der vil benytte betalings-app’en. 

- Møntløsningen og andre mobilbetalingsløsninger er overraskende dyre for dem. Vi installerer og vedligeholder vores produkt gratis, og tjener løbende penge på transaktionsgebyrer, forklarer Christian Bonde Mortensen.

Og med de første kroner i hus er startuppen på vej frem. 

Foto: Christian Bonde Mortensen fra Airwallet sætter grejet op hos en kunde

Ideen med at kvitte mønter og sedler holder

I januar 2018 blev Airwallet finalist i Venture Cup, men iværksætterne fik at vide, at hvis ideen skulle vise sig rigtig holdbar, skulle de snart begynde at tjene på den. 

- Det er spændende at være der nu, hvor vi kan se, at vores ide holder, siger Christian Bonde Mortensen og Nickolai Isaksen.

Sammen med startuppens tredje grundlægger Morten Voss kan de se, at app’en hurtigt kan få vokseværk.  Nu, hvor den virker i et solarium, kan den hurtigt komme ud i mange solarier. Det er målet i første omgang. 

Pengene fra Innobooster betyder, at startuppen har råd til at ansætte to programmører, som skal videreudvikle app’en, der fås til både Android og Iphone.

Find app'en her

App'en fås til både Android og Iphone.

Download app'en

Har du iværksætterdrømme?

Vil du starte en virksomhed, mens du studerer? Det er muligt. Bliv en del af Startup Station.

Læs om Startup Station

Redaktionen afsluttet: 06.08.2018