Skip to main content
DA / EN

Fra Oxford til Odense: Ny institutleder på Institut for Teknologi og Innovation

Jeroen Bergmann begyndte 1. januar som leder på Institut for Teknologi og Innovation på Det Tekniske Fakultet.

Af Sebastian Wittrock, , 04-01-2024

Institut for Teknologi og Innovation på Syddansk Universitet har fået ny institutleder.

 

Han hedder Jeroen Bergmann, er oprindeligt fra Holland, men har i de sidste mange år boet i England og kommer direkte fra en forsker- og lederstilling på Oxford Universitet.

 

Og han glæder sig til at komme i gang med arbejdet på Syddansk Universitets campus i Odense, hvor han officielt tiltrådte 1. januar 2024.  

 

- Jeg ser  frem til at arbejde sammen med de fantastiske forskere,  studerende og det øvrige personale på SDU, siger han.

 

- SDU er et relativt ungt universitet, der har skubbet til grænserne i forhold til globale løsninger. Dets entreprenørånd og dygtighed gør det til en fremragende institution for innovative akademiske projekter.

 

 

Tværdisciplinær

Jeroen Bergmann erstatter den forhenværende institutleder Peder Thusgaard Ruhoff, der er tiltrådt stillingen som leder af TEK Økonomi. 

 

Tidligere har Jeroen Bergmann studeret både i London, Amsterdam og Oxford, og ud over universitetet i Oxford har han været tilknyttet prestigefyldte institutioner som King’s College London, Imperial College London, MIT og Harvard.

 

Hans forskning har især været i  krydsfeltet mellem teknologi og sundhed. Derudover er han stifter af virksomheden Reg Metrics, som hjælper udviklere og opfindere af nyt medicinsk udstyr med at finde rundt i de europæiske love og regler.

 

Det er lige netop evnen til at arbejde på tværs af discipliner, der gør Jeroen Bergmann til en perfekt kandidat til jobbet, siger Henrik Bindslev, dekan på Det Tekniske Fakultet.

 

- Jeroen Bergmann er en fantastisk dygtig og succefuld forsker og forskningsleder, som kommer direkte fra en af de absolute topuniversiteter i Europa, nemlig Oxford. Jeroen er et godt match for Institut for Teknologi og Innovation, fordi hans ekspertise ikke så meget er en specifik teknologi, men snarere det at tænke innovation, entreprenørskab og kreativitet på tværs af flere teknologiske områder, lyder det fra Henrik Bindslev.  

 

Jeroen Bergmann er netop flyttet fra Oxford til Odense med sin familie.

 

- Det bliver et rigtigt eventyr for børnene, siger den nye institutleder.

 

- De er allerede begyndte at lære nogle få ord på dansk.

Redaktionen afsluttet: 04.01.2024