Skip to main content
DA / EN

Navnenyt

Professor i neurobiologi hentet til SDU

Vijay Tiwari, ph.d. og dr.med. er per 1. Januar 2023 udnævnt til professor i neurobiologi ved Institut for Molekylær Medicin ved SDU.

Allerede inden Vijay Tiwari kommer til Odense har han modtaget en startbevilling fra Novo Nordisk Fonden. 

-Vijay Tiwari vil betyde en meget væsentlig styrkelse af hel-genomforskning og epigenetik, som Vijay Tiwari blandt andet benytter til at forstå hjernens allertidligste udvikling, men som også har stor anvendelse i cancerforskning, siger Boye Lagerbon Jensen, institutleder på Institut for Molekylærmedicin.

Vijay Tiwaris forskning søger at afdække, hvordan kromatin, det vil sige arvemassen, reguleres af såkaldte transkriptionsfaktorer, og hvordan disse mekanismer bestemmer den enkelte celles udviklingsvej især i hjernen. 

-Forskningen er relevant for sygdomsforståelse ved at afklare, hvordan disse mekanismer ikke fungerer ved udviklingssygdomme og ved kræft, siger Boye Lagerbon Jensen.

 Ansættelsen af Vijay Tiwari vil bidrage til patientnær forskning i tæt samarbejde med Odense Universitetshospitals genomforskere og forskere fra Det Naturvidenskabelige Fakultet.
Således styrker ansættelsen flere forskningsfelter som i forvejen er stærke ved SDU 

Med ansættelsen håber Boye L. Jensen, at Institut for Molekylær Medicin tager et stort skridt i den fortsatte udvikling af forskningen ved det helt nye Sundhedsvidenskabelige Fakultet, som bygges færdigt  ved Syddansk Universitets Campus Odense i  2023, og som bliver Nordeuropas største biomedicinske forskningsplatform. Institut for Molekylær Medicin håber med ansættelsen af Vijay Tiwari at kunne bygge bro over discipliner til gavn for forskningen. 
 
Vijay Tiwari er gift og har 2 sønner. Han flytter til Odense i januar 2023. Han har boet i seks forskellige lande og viet sit liv og tid til forskningen.

Mød forskeren

Vijay Tiwari er uddannet i molekylær og human genetik ved Banaras Hindu Universitet i Indien, ph.d. fra Karolinska Institutet i Stockholm med post doc ophold ved Johns Hopkins i Baltimore USA for at fortsætte studier i epigenetik i Basel og senere i Tyskland, hvor han opnåede dr.med-graden. Siden 2018 har Vijay Tiwari arbejdet ved Queens University i Belfast, UK.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 22.12.2022