Skip to main content

Navnenyt

Morten Grønbæk stopper som direktør for Statens Institut for Folkesundhed, SDU

Morten Grønbæk har fået ny stilling som direktør for det nyetablerede Center for Sundt liv og Trivsel. Ny konstitueret direktør og institutleder for Statens Institut for Folkesundhed bliver professor og forskningschef Anna Paldam Folker.

Morten Grønbæk begynder den 1. december i sin stilling som direktør for det nye Center for Sundt liv og Trivsel. Centret skal bidrage til at mindske forekomsten af overvægt og øge trivslen hos børn i Danmark.

Det betyder, at Statens Institut for Folkesundhed ultimo november må sige farvel til en epoke med Morten Grønbæk ved roret, hvor han siden 2010 har været direktør og institutleder.

- Det er med beklagelse, at jeg erfarer, at Morten stopper som direktør for Statens Institut for Folkesundhed på SDU. Han har været en fremragende institutleder, og har været en markant skikkelse i forhold til at sætte folkesundheden på dagsordenen. Morten vil blive savnet her på Syddansk Universitet, men samtidig er vi meget glade for hans nye rolle som direktør for Center for Sundt liv og Trivsel, som vi forventer at få et godt samarbejde med,” udtaler dekan Ole Skøtt, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU.

Morten Grønbæk
Redaktionen afsluttet: 03.10.2022