Skip to main content

Ny professor på Forskningsenheden for Sundhedsfremme på SDU og Sydvestjysk Sygehus

Gabriele Berg-Beckhoff er professor i epidemiologi og demografi ved Syddansk Universitet (SDU) og Sydvestjysk Sygehus pr. 1. september 2020.

Professoratet ligger hos Forskningsenheden for Sundhedsfremme ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU og Sydvestjysk Sygehus, hvor hun vil styrke den videnskabelig viden og giver metodisk råd til forskningsprojekter.

Gabriele Berg Beckhoff er uddannet i sundhedsvidenskab og tog sin ph.d. i epidemiologi i Tyskland. Hun var en af de første ”juniorprofessorer” i Tyskland i 2001. I skrivende stund kommer hun fra en stilling som lektor ved SDU. Her har hun undervist studerende fra Folkesundhedsvidenskab i epidemiologi og biostatistik og har været vejleder for flere ph.d.-studerende og en lang række kandidatspeciale-studerende. Derudover er hun medlem af Campusrådet i Esbjerg og sidder i studienævnet fra Folkesundhedsvidenskab.

Hun fremhæver forskning som en interdisciplinær proces, hvor forskere fra forskellige videnskabelige områder diskuterer emner. Hendes forskningsprojekter omfatter risikoen af elektromagnetiske fælder på mobiltelefoner og sundhedsfremme i forbindelse med alkoholforbrug, sundhedskompetence og helt ny forskning om risiko-opfattelse af COVID-19 i Danmark. Hun arbejder sammen med forskere fra forskellige danske og internationale universiteter, men et regionalt arbejde i Esbjerg på SDU og hos Sydvestjysk Sygehus i samarbejd fx med UC SYD, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, Esbjerg er lige så vigtigt for hende.

Hovedfokus for hendes nye arbejdsområder som professor i epidemiologi og demografi i Esbjerg er at understøtte regionale forskningsprojekter for at udvide og bevare et bæredygtigt sundhedsvæsen samt effektiv behandling og sundhedsfremme i Syddanmark. Derudover er det vigtigt for hende at styrke forskningsarbejdet i regionen og udvide samarbejdet og opnå international synlighed.

Gabriele Berg-Beckhoff er 53 år, gift og bor privat i Bramming.

Mød forskeren
Gabriele Berg-Beckhoff

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 03.09.2020