Skip to main content
DA / EN

Peter Krustrup til SDU

Den internationalt anerkendte idrætsforsker Peter Krustrup tiltræder som professor i Sport and Health Sciences og forskningsleder ved SDU, Institut for Idræt og Biomekaniks nye forskningsenhed, Sport and Health Sciences.

Peter Krustrup bliver en del af universitetets satsning på fodboldforskning, hvor han skal styrke forskningen inden for såvel elitefodbold som fodbold i et folkesundhedsperspektiv.

Peter Krustrup er en af de mest vidende i Europa inden for træning, testning og analyser af træning og fodboldkampe og skal med dette som hovedområde have sit virke som professor på SDU.

Størstedelen af hans forskning har netop været inden for fodbold og relaterede boldspil, hvor han blandt andet har udviklet, evidensbaseret og implementeret træningskoncepterne Fodbold Fitness, FC Prostata og ”FIFA 11 for Health i Europa”. Peter Krustrup har gennem de seneste 10 år haft et nært samarbejde med idrættens organisationer, såsom FIFA, UEFA, DBU og DIF. Aktuelt udfører Peter Krustrup og hans ph.d.-studerende målinger på mere end 200 skoler i Danmark og 14 skoler på Færøerne, som alle har implementeret sundhedsundervisning på fodboldbanen i forbindelse med projekt ”FIFA 11 for Health”.

Peter Krustrup kommer fra en stilling som professor ved Københavns Universitet og har tidligere været professor på Exeter Universitet i England. Han har siden 1996 forsket i præstation i eliteidræt. Han har desuden brugt en stor del af sin karriere på at forske i og skabe fokus på fodbold som et sundhedsfremmende middel til forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme i hele livsforløbet - hos både mænd og kvinder. Han har ligeledes projekter inden for fodbold som rehabilitering for mænd med prostatakræft og kvinder med brystkræft.

Foto: Hanne Kokkegaard, DR

Siden 2003 har han undervist i fysiologi og fodbold, er i gang med fodboldens højeste træneruddannelse, Pro-license, og var i 2013 med til at vinde bronze til EM i Sverige som assisterende landstræner for det danske kvindelandshold. Peter Krustrup er endvidere editor for British Journal of Sports Medicine og European Journal of Applied Physiology samt Honorary Visiting Professor ved Exeter Universitet.

Peter Krustrup er tillige en fremragende formidler inden for sit område. Han er en efterspurgt foredragsholder nationalt og internationalt og har exceptionelt gode evner som forskningsformidler. Han har optrådt i interviews på en række store og internationale Tv-stationer, herunder BBC, CNN og CBS. Han har samtidig været eminent til at få bragt sine forskningsresultater ud i brug.

Han har modtaget en række priser for sit videnskabelige arbejde, herunder DBU’s ”En del af noget større”-pris i 2014 og Men’s Health Award 2010. Peter Krustrup har tillige været medarrangør af Verdensfodbold-kongressen WCSF i maj 2015 og Konsensuskonferencen om Børn, Unge og Fysisk Aktivitet i april 2016.

Peter Krustrup er cand. scient. i Idræt fra Københavns Universitet i 1999, hvor han også forsvarede sin ph.d. i 2004.

Peter Krustrup har publiceret mere end 200 peer-reviewed artikler i perioden 2000-2016, som er citeret mere end 7000 gange. 60 af dem er publiceret de seneste to år. Han har desuden skrevet over 100 sportsrelaterede artikler i danske og internationale sportsmagasiner og ti kapitler i forskellige internationale bogudgivelser.

Peter Krustrup ansættes pr. 1. oktober 2016 og holder tiltrædelses-forelæsning fredag d. 27. januar 2017.

Redaktionen afsluttet: 29.09.2016