Skip to main content

Professor Karen Søgaard modtager årets Steno-pris fra Dansk Biomekanisk Selskab

Karen Søgaard er professor og forskningsleder på SDU, hvor hun arbejder samme med forskere indenfor kiropraktik og fysioterapi.

I mere end 20 år har Karen Søgaard gjort forskning inden for muskelfunktion og belastning, smerter i bevægeapparatet og genoptræning. Karen Søgaard har fokuseret på funktionen af de sunde muskler under lav kontinuerlig belastning, det arbejdsrelaterede muskulære slid og genoptræning via træning.

Hendes fokus har været skulderen, som Karen Søgaard har undersøgt fra monotont computerarbejde til komplekse rengøringsopgaver.

Karen Søgaard har publiceret 178 artikler i peer-reviewed internationale tidsskrifter, heraf 13 som første forfatter og 42 som sidsteforfatter. Af disse publikationer er fem anmeldelser og 75 originale forskningsrapporter offentliggjort mellem 2012-16.

I år er Karen Søgaard blevet valgt som Future President for International Electromyography and Kinesiology (ISEK). Dette indebærer, at hun vil være vicepræsident 2016 -. 2018, formand 2018 -2020 og såkaldt past president 2020-2022. Desuden har Karen Søgaard været i bestyrelsen for International Society of Biomechanics og var en central aktør i stiftelsen af Dansk Biomekanisk Selskab.

Mød forskeren

Professor, forskningsleder, cand.scient. i Idræt, ph.d. i Human fysiologi

Karen Søgaard

Redaktionen afsluttet: 07.10.2016