Skip to main content

Nye kandidater satte punktum for et aktivt eventyr på SDU

De 120 nye kandidater i Idræt og Sundhed, som i år er udsprunget fra SDU, blev fejret med taler, musik og kram fra familie og de medstuderende og venner, som de ikke længere skal dele hverdagen med.

Ole Skøtt, dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, overrakte eksamensbeviser til de smilende kandidater og fremhævede i sin tale især Active Living som et begreb, der fylder både på universitetet og i uddannelsen.

Og i stadig stigende grad i det samfund, som de nye kandidater skal ud og udøve deres faglighed i.

-Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets vision er at forbedre menneskers sundhed, og jeg er sikker på, at vil være med til at føre den ud i livet.

Kandidattalen

Tre repræsentanter for kandidaterne, Pelle Bøgild, Line Gram Hansen og Thomas Bernhard Kjærgaard, holdt tale for deres medstuderende bygget op som det eventyr, deres uddannelse har været. Med publikum sat i bevægelse til at kippe med en imaginær, hver gang ”de studerende” blev nævnt.

-De studerende var de første tre år rigtig gode til at værne om fællesskabet, både socialt og i de svære eksamenstider. Mange dyrkede deres interesser, sport og støtte til de nye studerende. Alt imens de passede deres studier.

-På kandidatdelen mødte de studerende flere udfordringer og sad med næsen begravet i bøgerne. Den store specialeudfordring blev overvundet og nu bliver vi fejret af vores kære. Det har været et ægte eventyr!

Festtalen

Troels Rasmussen, chef for DGI Lab, stod for årets festtale, der bestod af en række personlige betragtninger og erfaringer:

-I sidder måske og tænker, at I ikke har helt styr på, hvor vi I skal hen. Man kan godt komme frem i livet uden en karriereplan. Evnen til at formulere problemer og komme med bud på løsninger. Deri ligger en enorm magt. Og det kan I med jeres uddannelse.

-Som samfundet ser ud nu, er der rigtig mange muligheder for at komme til ar arbejde med idræt. I kan blive undervisere, forskere, konsulenter, trænere, projektledere, selvstændige, iværksættere. Der er masser af muligheder. Og der er både de formelle jobs, som bliver slået op. Og de jobs, I selv skaber. I kommer ud i et område i enorm vækst og med masser af muligheder.

Redaktionen afsluttet: 01.07.2016