Skip to main content

Ny institutleder på SDU

Rikke Leth-Larsen er tiltrådt som ny institutleder ved Institut for Regional Sundhedsforskning.

Den 1. maj tiltrådte lektor Rikke Leth-Larsen som ny leder af Institut for Regional Sundhedsforskning (IRS) ved Syddansk Universitet. 44-årige Rikke Leth-Larsen har været vice-institutleder for IRS siden 2013, sideløbende med en forskerkarriere ved Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet (SDU).

Rikke Leth-Larsen er cand. scient. og har en ph.d. i immunologi (2003). Efter sin ph.d. tog hun mand og børn med til Singapore på et forskningsophold ved Medical Institutes, National University of Singapore.

Rikke Leth-Larsen kender det sundhedsvidenskabelige område på SDU særdeles godt. Hun har været ansat som forsker med fokus på brystkræft på Institut for Molekylær Medicin siden 2005, og samtidig dybt engageret i både undervisning og medicinsk uddannelse på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

I sin tid som vice-institutleder for IRS, har Rikke Leth-Larsen allerede mødt en række af de ansatte på instituttet og prøvet kræfter med flere af de opgaver, som hører til institutledergerningen:

“ - Jeg glæder mig meget til udfordringerne som institutleder. Jeg har ambitioner om stor synlighed og en fortsat stræben efter høj kvalitet af den forskning og uddannelse, der foregår på de regionale sygehuse i Region Syddanmark og Region Sjælland; sygehuse som jeg vil besøge oftest muligt.

Via mit indgående kendskab til forskningsmiljøerne på SDU, vil jeg desuden arbejde for samarbejdet på tværs af institutionerne med henblik på translationel forskning; altså sammenhængen mellem forskningen og hospitalsbehandlingen.“

Rikke Leth-Larsen afløser Kirsten Ohm Kyvik, der er tiltrådt som institutleder ved Klinisk Institut, SDU.

“ – Rikke Leth-Larsen har allerede et rigtig godt kendskab til de regionale sygehuse, og hun vil kunne videreudvikle den succesfulde opbygning og ekspansion indenfor forskning og uddannelse, som har kendetegnet Institut for Regional Sundhedsforskning gennem de senere år. Jeg forudser også en yderligere udvikling af det frugtbare samarbejde med Klinisk Institut og Odense Universitetshospital og de øvrige institutter ved SDU,” udtaler dekan Ole Skøtt.

Rikke Leth-Larsen vil sørge for at være på hyppige besøg på de regionale sygehuse, og fortsætte ledelse i samme ånd som hidtil, hvor åbenhed og tillid er i højsædet

Rikke Leth-Larsen er født og opvokset på Fyn. Hun bor med sin mand Jesper Bjerg, der er læge, og to børn, Caroline og Jonas, på henholdsvis 15 og 19 i Odense. 

Redaktionen afsluttet: 05.05.2015