Skip to main content

Klinisk professor i kæbekirurgi ved SDU og Sydvestjysk Sygehus

Overtandlæge Else Marie Pinholt er ansat som klinisk professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.

Else Marie Pinholt er uddannet specialist i kæbekirurgi ved University of Minnesota, Minneapolis, USA og har en amerikansk Master of Science-grad fra University of Minnesota og en doktorgrad fra Universitetet i Oslo.  

Else Marie Pinholt er tidligere overtandlæge på afdelingerne for kæbekirurgi på dels Vejle og Viborg sygehuse og er nu ved Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg. Hun har senest været ansat ved Tandlægeskolens afdeling for tand-, mund og kæbekirurgi ved Københavns Universitet som professor og afdelingschef.

Hendes forskning ved Syddansk Universitet vil fokusere på effekten af operative kæbeflytninger på blandt andet luftvejsvolumen hos patienter med deform kæbevækst samt hos patienter med markant søvnapnø.

Else Marie Pinholt fortsætter samtidig sin forskning i rekonstruktion af manglende kæbekam med anvendelse af erstatningsmaterialer kombineret med tandimplantater og avancerede undersøgelsesmetoder herunder såkaldte Synchrotrone micro- CT scanning, som var basis for hendes deltagelse i et af Københavns Universitets tværfaglige stjerneprogrammer 2016, CoNEXT.  Programmet fik i sidste omgang 28 millioner kr. i forskningsstøtte.  

Else Marie Pinholt har indtil nu publiceret 80 publikationer i internationale faglige tidsskrifter.

Redaktionen afsluttet: 18.05.2015