Skip to main content

Masser af SDU i DGI-Verdensholdets nye lederteam

Teamet, der skal lede det 11. DGI-Verdenshold, er for nyligt blevet udtaget og det er med stærke rødder til SDU.

Holdets Team Manager, Lene Bruun, er uddannet fysioterapeut, tidligere gymnast og instruktør for gymnastikrejsehold, og senest havde hun en lederstilling i Sundhedsplejen i Esbjerg kommune. I 2011 gennemførte hun den sundhedsvidenskabelige kandidatuddannelse på SDU. Om uddannelsen udtaler Lene, at det har givet hende en bred indsigt i og forståelse for mekanismerne i forskellige sundhedsvæsner, samt givet redskaber til at indsamle information om, analysere og forstå sundhedsrelaterede problemstillinger. Derudover har uddannelsen været med til at hun senere har søgt sundhedsrelaterede lederstillinger.

De to instruktører, der skal koreografere og forme det nye gymnastikshow, samt træne de udvalgte gymnaster, studerer begge Idræt & Sundhed på SDU. Nikolaj Refshauge Kristiansen startede sin bachelor i 2013 og er efter planen færdig til sommer. Nikolaj ser klare forbindelser mellem studiet og sit nye job.

“Uddannelsen giver et bredt fundament for at forstå idræt, bevægelse og leg i mange forskellige kontekster. Ift. jobbet som Verdensholdsinstruktør har studiet givet mig redskaber til at være nytænkende, kreativ og turde gå nye veje.”

Signe Tofting Schaarup, der også er ny instruktør på det kommende Verdenshold, istemmer: “Jeg har som studerende på Idræt og Sundhed fået fyldt min rygsæk med en masse viden og værktøjer som i høj grad kan bruges i jobbet som Verdensholdsinstruktør.” Signe startede på studiet i 2010 og færdiggør sin kandidat til sommer, lige inden det for alvor går i gang med træningslejr og forberedelse til DGI Verdensholdets seks måneder lange verdensturne og efterfølgende Danmarksturne.

Holdets fysiske vejleder, Henning Engberg, er det seneste skud på SDU-stammen, da han i september i år påbegyndte kandidaten i Fysioterapi. For at forberede sig bedst muligt og fokusere på opgaven som fysisk vejleder, er kandidatdrømmen sat i bero, men det er ambitionen at søge ind igen, når Verdensholdet har deres sidste optræden i sommeren 2017.

Sidste levende billede i lederteamet er kommunikations- og PR-medarbejderen, Josias Juliussen, der også har en tilknytning til SDU, da han i 2007 læste et semester på journalistikuddannelsen. Han har flere års erfaring med marketing og PR fra ind- og udland og vil blandt andet dokumentere holdets færd ude i den store verden og i Danmark. Du kan følge med på deres rejse her: https://www.facebook.com/verdensholdet

Redaktionen afsluttet: 30.12.2015