Skip to main content

Vaupel i det fine Nobel-selskab

James Vaupel, professor på Dansk Center for Aldringsforskning og Max Planck Center Odense er i disse dage i Stockholm, hvor han har en central rolle i den vidensdeling, der foregår omkring det officielle program for uddelingen af Nobel-priser.

Foto © Nobel Media

I aften sidder han med ved den store galla-middag, men hans faglige bidrag bestod i gårsdagens deltagelse i Nobel Week Dialogue, en årlig debatdag, som i år har temaet The Age to Come. 

Anledningen er den voldsomme stigning af ældre mennesker i samfundet og James Vaupel var med i debatten sammen med et væld af tidligere Nobel-prismodtagere og førende forskere fra hele verden. 

15 minutter havde han alene på scenen til at komme med sit indspark med debatten, under titlen Population Ageing: Causes and Consequences.

I sit oplæg sagde han blandt andet, at han ser rygerepidemien i det 20. århundrede som et større problem for samfundet end fedmeepidemien i det 21. århundrede. Han fremhævede også, at selvom fedme er et stigende problem, er vores fremskridt indenfor medicin, folkesundhed og uddannelse endnu større.

Læs mere på:

http://www.nobelweekdialogue.org/ 

Redaktionen afsluttet: 10.12.2014