Skip to main content

Vinter-kiropraktorer

Otte kandidater dimitterede fra studiet i klinisk biomekanik på SDU. Dekan Ole Skøtt fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet benyttede lejligheden til at takke de studerende for deres store indsats i de år, de har studeret på universitetet.

- ”Uden studerende, intet universitet,” sagde Ole Skøtt – ”da I startede på universitetet, var det som at flytte til et nyt land: Nyt sprog, nye skikke og en ny kultur. Og mens I har læst, har I oplevet, hvor kolossalt stort et felt af viden, der knytter sig til jeres studie – og hvor hurtigt denne viden vokser.”

Den norske dimittend, Eivind Selstø Joelsen-Hatlehol takkede sine medstuderende for lån af deres rygge og nakker i de år, de havde læst sammen. En årrække som han opgjorde til 55 eksaminer og afleverede opgaver!

Som gæstetaler var ledende overlæge Lene Marie Isaksen inviteret. Hun er ledende overlæge ved Rygcenter Syddanmark, der er tilknyttet Syddansk Universitet og stedet, hvor mange af de kiropraktorstuderende er i klinik.

Lene Marie Isaksen beskrev med ironi læger opfattelse af kiropraktorer, som nogen der ikke ved alverden om behandlinger af muskel og skelet – på trods af, at kiropraktorerne har specialiseret sig i løbet af et helt universitetsstudie og en etårig klinisk efteruddannelse. Hvor en reumatolog, som Lene Marie Isaksen selv, har det med at ty til det ene ”vidundermiddel”: binyrebarkhormon.

- ”Vi ser,” sagde Lene Marie Isaksen – ”når I er i klinik i Rygcentret, hvor veluddannede og dygtige I er. Sammen er vi bedst, læger og kiropraktorer,” konkluderede Lene Marie Isaksen.

Redaktionen afsluttet: 30.01.2013