Skip to main content
DA / EN
Organisationen

Ny dekan på samfundsvidenskab

Med Jens Ringsmose som ny dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet får SDU en leder, som brænder for universitetsledelse.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet får ny dekan den 1. juni 2019. Det bliver Jens Ringsmose, som kommer fra en stilling som institutchef og prodekan på Forsvarsakademiet.

For Jens Ringsmose bliver den nye stilling et gensyn med SDU, da han tidligere i sin karriere har haft forskellige stillinger på universitetet.

Senest som institutleder på statskundskab i årene 2014-2016 inden han tiltrådte sin nuværende stilling på Forsvarsakademiet.

Værdi for samfundet

Ifølge SDU’s rektor, Henrik Dam, er det med stor glæde, at Jens Ringsmose er ansat som ny dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

-Med Jens Ringsmose får vi en inspirerende og visionær dekan, der vil være garant for, at der skabes forskning af høj kvalitet, hvilket er en forudsætning for at universitetet kan skabe værdi for samfundet. Jeg er ikke i tvivl om, at han har evnerne, viljen og ambitionerne til at demonstrere samfundsvidenskabernes relevans og værdi for det omgivende samfund gennem uddannelse, forskning og videndeling, siger Henrik Dam.

Brænder for ledelse

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, som Jens Ringsmose kommer til at stå i spidsen for, har forsknings- og undervisningsaktiviteter spredt over Syddansk Universitets campusser i Odense, Sønderborg, Esbjerg, Kolding og Slagelse – dog er langt størstedelen placeret i Odense.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet beskæftiger cirka 525 ansatte og har omkring 11.500 studerende.

-Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU har en nogle meget stærke forskningsmiljøer med høje akademiske standarder. Min ambition er at vi skal skabe ’viden, der bevæger’ – det handler grundlæggende om, at skal tydeliggøre og styrke fakultetets værdi for det danske samfund, siger Jens Ringsmose.

Den ny dekan fremhæver desuden at han ’brænder for ledelse’:

-Jeg har i min karriere aldrig været i tvivl om, at forsknings- og uddannelsesledelse er mit professionelle kald. Det er udbytterigt, meningsfuld og fagligt stimulerende.

Jens Ringsmose er gift og har tre børn. Som ny dekan afløser han Nikolaj Malchow-Møller, som 1. marts tiltrådte som rektor på CBS.

Redaktionen afsluttet: 23.04.2019