Skip to main content
DA / EN
Organisationen

Ny dekan på naturvidenskab

Marianne Holmer tiltræder 1. maj som dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet

Når medarbejdere og studerende på Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU den 1. maj møder deres nye dekan, vil de se et velkendt ansigt.

Marianne Holmer har siden 1. december været konstitueret dekan, og den opgave har hun løst så godt, at universitetets ledelse har peget på hende i et tæt ansøgerfelt til stillingen som dekan.

Det betyder, at hun også i de kommende år skal stå i spidsen for fakultetet, der tæller cirka 2000 studerende og 500 medarbejdere.

Aktiv tilgang

De får en dekan, der kender fakultetet bedre end de fleste; I 1980’erne studerede Marianne Holmer biologi på det institut, hvor hun i 2010 blev udnævnt som professor og ansat som institutleder.

-Jeg er glad for, at Marianne Holmer vil være med til at præge udviklingen på naturvidenskab – og på SDU - i de kommende år. Hun har både som institutleder og konstitueret dekan udvist en aktiv tilgang, som gør hende til en stærk og konstruktiv samarbejdspartner, siger Henrik Dam, rektor på SDU.

Både han og Marianne Holmer peger på, at der både herhjemme og på internationalt plan er stor efterspørgsel efter naturvidenskabelige kompetencer.

Globale udfordringer

- Den naturvidenskabelig forskning er afgørende for, at samfundet kan løse de store globale udfordringer og leve op til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Derfor har vi både brug for de løsningsorienterede forskningsprojekter og de mere erkendelsesteoretiske projekter, som først og fremmest handler om at forstå, hvordan verden er bygget op, siger Marianne Holmer.

Hun ser også gerne, at bæredygtigheden betones i de uddannelser, som fakultetet udbyder.

-De unge er meget miljø- og klimabevidste, og derfor skal vi synliggøre, at en naturvidenskabelig uddannelse netop giver dem mulighed for at beskæftige sig med bæredygtighed, siger Marianne Holmer.

Fritid på havet

Dykkerdragten var i mange år en del af arbejdsuniformen hos den 54-årige biolog, som selv har specialiseret sig i økologi i kystzoner med et særligt fokus  på havgræsser og klimaforandringer. I de senere år er arbejdsopgaverne blevet stadig mere administrative, men havet fylder stadig meget i Marianne Holmers liv.

Hun tilbringer gerne sin fritid på havet. Hun og familien har tilbragt mange gode timer på sejlture rundt i de nordiske farvande. Senest er hun begyndt at sejle i enmandsjolle, nu hvor døtrene er blevet lidt større.

 

Redaktionen afsluttet: 12.04.2019