Skip to main content

Ulrik Becker

Ulrik Becker

Af Bente Dalgaard, bda@sdu.dk

Hvorfor blev du forsker?

Det er der flere lag i. Jeg tror den første grund var og er nysgerrighed – en simpel klinisk observation af tre yngre kvinder, som udviklede alkoholrelateret leversygdom efter et kort og ikke særlig stort alkoholforbrug, triggede min interesse for alkoholforskning. Den anden væsentlige grund er at være så heldig at støde ind i en række personer eller mentorer, som har betydet meget – Finn Hardt, Erik Juhl og Thorkild I. A. Sørensen – på det rette tidspunkt og det rette sted.


Hvad overvejede du ellers at blive?

Jeg har ikke haft overvejelser om noget andet og har haft mulighed for at dele min arbejdstid mellem klinisk arbejde med direkte patientkontakt og forskning, og det har for mig været en fantastisk kombination. Det ene går ikke uden det andet.


Hvilket spørgsmål vil du allerhelst finde svar på?

Der er ikke noget enkelt svar, men jeg har altid interesseret mig for problemer, der kvantitativt fylder meget – ikke det, der står med småt i lærebøgerne. Hovedformålet har hele tiden været at nedbringe danskernes alkoholproblemer.


Hvad er det største, som er sket inden for dit felt?

Den neurobiologiske forskning er i disse år i rivende udvikling, og på alkoholområdet har det øget forståelsen af, hvorfor man bliver afhængig – og det har medført nye medicinske behandlingsmuligheder.


Hvordan håber du, at andre kan få gavn af din forskning?

Det er måske lidt højtravende, men jeg håber, at jeg er med til at udvikle området, også sådan at behandlingen af mennesker med alkoholproblemer bliver mere evidensbaseret og mindre stigmatiserende.


Hvilken anden person ville du helst være?

En væsentlig yngre version af mig selv – gerne med flere musiske evner.


Hvad er din største styrke og din største last?

Det er i virkeligheden nok både styrken og svagheden – jeg vil gerne beskæftige sig med alle aspekter af alkoholområdet, og det indebærer somme tider, at jeg får sat gang i en masse uden at kunne følge det hele til dørs.


Hvad laver du i fritiden?

Holder meget af at rejse med min familie, og så holder jeg meget af at bruge min hænder som handymand.


I hvilket land tilbringer du helst en ferie?

Jeg har været meget glad for tropiske og subtropiske lande, men tror det må blive Italien, der tager prisen: jeg elsker Toscana – landskabet, kulturen, maden.


Gå tilbage til Gæstehjørnet

Sidst opdateret: 09.03.2023