Skip to main content
DA / EN
Optag 2024

Flere søger mod SDU’s uddannelser via kvote 2

Tallene for årets søgning til de videregående uddannelser via kvote-2 er blevet offentliggjort. På Syddansk Universitet ses en positiv stigning for andet år i træk.

Kvote 2-søgningen til Syddansk Universitet i 2024 viser en fremgang sammenlignet med sidste år. 14.905 ansøgninger er blevet modtaget ved ansøgningsfristen, hvilket er en fremgang på 4% ift. 2023.

Antallet af førsteprioritetsansøgninger ligger på 4360, hvilket er syv procent mere end sidste år. Særligt uddannelsesmiljøerne i SDU-campusbyerne Sønderborg og Kolding oplever en fremgang i søgningen til de forskellige uddannelser.

Øget interesse fra udlandet bærer stigningen på vej

Stigningen er primært båret frem af en øget interesse for SDU’s uddannelsestilbud fra potentielle udenlandske studerende, der har søgt ind på en eller flere uddannelser. Og selvom der er lang vej fra den aktuelle søgning til de nye studerende reelt starter til september, er prorektor for uddannelse på Syddansk Universitet, Helle Waagepetersen, glad for at se årets tendens.

- I SDU’s strategi sigter vi mod endnu mere attraktive og mangfoldige studiemiljøer. Jeg er meget glad for den interesse, vi har modtaget med alle ansøgningerne og mange som førsteprioritet. Nu går næste fase i gang med at finde frem til de helt rigtige studerende, der vil bidrage til SDU’s faglige og sociale fællesskaber og som tilbydes en studieplads i sidste ende, siger Helle Waagepetersen.

Flere ansøgninger til kandidatuddannelserne

Også blandt uddannelsestilbuddene på kandidatniveau ses der fremgang.

Ved fristen for 1. runde-søgningen til SDU’s kandidatuddannelser har SDU modtaget 10.931 ansøgninger til SDU. Det svarer samlet set til en stigning på 20% i antallet af ansøgninger sammenlignet med sidste år. For søgningen til kandidatuddannelserne er stigningen i vid udstrækning også båret af ansøgninger fra internationale studerende.

Redaktionen afsluttet: 18.03.2024