Skip to main content
Iværksætteri

Markus og Didde har succes med smoothies på abonnement

Iværksættere oplever et stort boom i interessen for smoothies, efter de har åbnet en ny webshop under coronakrisen. Her sælger de kasser med ingredienser til sunde smoothies.

Af Stine Charlotte Saltofte Hansen, , 06-05-2020

Kunne du tænke dig at smage en Kong Gulerod, en Peber Power eller en Ubøvlet Bowle?

Det er tre af de varianter, du kan finde hos to iværksættere fra Kolding, som sælger pakker med ingredienser til smoothies på abonnement. Markus Hauge Pedersen og Didde Rechnagel Bjerre Hermansen har med stor succes åbnet en ny webshop i midten af marts.

- Efter vi havde fået de første bestillinger og havde bragt de første 24 kasser ud, tænkte vi, at interessen nok ville falde, når bølgen af familie og venner, som bestilte, forsvandt. Men sådan er det ikke, fortæller Markus Hauge Pedersen, iværksætter og stifter af Komplet Grøntsagssmoothies.

Stor interesse for smoothies

Den store interesse har betydet, at de to iværksættere har måttet sørge for mere fryserkapacitet og bestille ekstra varer ved leverandøren Dagrofa samt ekstra labels og kopper.

- Antallet af bestillinger er mere end tredoblet. Der er mange, som har skrevet sig op til vores store abonnementskasse, og vi har fået 500 flere følgere på Instagram. Vi er blæst helt bagover, siger Markus.

Sammen med sin kæreste Didde har han startet og drevet Komplet Grøntsagssmoothies, mens de begge har studeret på Syddansk Universitet i Kolding.

God energi og overskud

Markus læser cand merc. i Styring & Ledelse, og Didde læser cand merc. i Forretnings- & Markedsudvikling. På et tidspunkt begyndte de at lave sunde smoothies for at få mere energi.

- Vi oplevede, at det kunne være svært i travle perioder, fx under eksamen, at finde tiden til at lave sund og nærende mad. Men når vi startede dagen med en smoothie, og skabte det en god energi i kroppen og overskud til dagen, forklarer han.

Af og til kunne det dog knibe med at finde inspirerende opskrifter på gode smoothies og have alle ingredienserne hjemme til at lave dem. Parret tænkte, at sådan måtte det være for andre end dem selv, og sådan fik de ideen til deres virksomhed.

Åbner webshop i coronatid

Deres uddannelsesvalg præger fordelingen af opgaver i virksomheden, hvor han tager sig af indkøb og regnskab, og hun tager sig af produktudvikling og markedsføring.

De to iværksættere blev klar til at åbne deres nye webshop, netop som coronaepidemien skyllede ind over Danmark, og de var spændte på, hvordan folk ville tage mod deres tilbud.

- Det er gået over al forventning. Vi har fundet ud af, at mange synes, det er lækkert med en smoothie. Folk skriver søde ting til os og sender os billeder af deres børn, som drikker smoothies. Vi hører også fra mange ældre kvinder, at de synes, det er en god måde at få et sundt måltid på, siger Markus Hauge Pedersen.

Indtil videre bringer Komplet Grøntsagssmoothies varer ud hver anden uge i hele Jylland og på Fyn.

Redaktionen afsluttet: 06.05.2020