Skip to main content
DA / EN
Optag 2020

Velkommen til 5478 studerende

Syddansk Universitet har igen i år et godt optag, som – trods corona-krise – følger tendensen fra de senere år: Der er fortsat massiv interesse for det sundhedsvidenskabelige område og for en sundhedsvidenskabelig uddannelse fra SDU.

Af Bente Dalgaard, , 28-07-2020

SDU fik i år 21.800 ansøgninger til sine uddannelser og kan tilbyde 5478 unge en studieplads.

Medicin, psykologi, statskundskab og jura er ligesom tidligere år de mest søgte uddannelser – og især inden for sundhedsvidenskab vokser presset på studiepladserne år for år. Medicinstudiet, der har kapacitet til at optage ca. 350 nye studerende, har i år modtaget 3125 ansøgninger.

– Det betyder, at mange ansøgere vil få afslag på deres førstevalg. Og mange ansøgere vil derfor skulle orientere sig i udbuddet af ledige pladser på andre uddannelser.

– Min opfordring til dem er, at de nu orienterer sig i, hvor der stadig er ledige pladser og hurtigt får søgt en anden uddannelse, siger studiechef Annette Lund.

Ledige pladser

Et af de fagområder, der har ledige pladser, er ingeniøruddannelserne. Fagområdet har ligesom SDU’s fire andre fagområder fået flere ansøgninger i år end sidste år men udbyder ledige pladser på alle uddannelserne.

– Men vi har valgt stadig at have ledige pladser på alle vores ingeniøruddannelser og på flere af de naturvidenskabelige uddannelser. Det sker for at få endnu flere ind og dermed aktiv støtte op om regeringens målsætning om at styrke STEM-uddannelserne, siger Annette Lund.

Flere søger tysk

Der er ikke de store ændringer i optaget i forhold til sidste år. Dog tegner tysk-uddannelserne sig for en lille overraskelse.

Tyskland er en af Danmarks vigtigste samarbejds- og handelspartnere, og SDU har i flere år haft fokus på at styrket netop tysk som fagområde. Der er allerede mere end 200, der har søgt SDU’s tysk-uddannelser, og der er fortsat ledige pladser, som kan søges allerede nu.

Se ledige studiepladser

Klik her

Redaktionen afsluttet: 28.07.2020