Skip to main content

En ph.d.-uddannelse på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet er din vej til at kickstarte en forskerkarriere inden for samfundsvidenskaben eller en karriere  som specialiseret ekspert i den offentlige eller private sektor. Uanset om din faglige interesse ligger inden for statskundskab, journalistik, økonomi, jura, samfundsvidenskab eller erhvervsøkonomi, så vil vi på ph.d.-skolen på SAMF være klar til at understøtte din uddannelse og forskning. Vi udbyder nemlig ph.d.-forløb inden for en bred vifte af fagområder inden for samfundsvidenskab, som du har mulighed for at tage i fem forskellige byer landet over. På Det Samfundsvidenskabelige Fakultet gør vi forskningen relevant ved bl.a. at samarbejde direkte med virksomheder, offentlige myndigheder samt deltagelse i nationale og internationale netværk. Endvidere gør vi vores viden tilgængelig gennem medier og via deltagelse i den offentlige debat.

Med en ph.d.-uddannelse fra SAMF med i bagagen får du en forskeruddannelse med fokus på værdiskabelse og bliver højt kvalificeret til at følge mange karriereveje, uanset om det er som forsker eller i en stilling i den offentlige eller private sektor.

Som ph.d.-uddannet fra SAMF har du de bedste forudsætninger for din videre færden i arbejdslivet.

Forskningsmiljø med interne og eksterne forskere

På SDU er du sikret et højkvalitets forskningsmiljø med tæt kontakt til både interne og eksterne forskere, og samtidig bliver du godt rustet til en international karriere. En del af din ph.d.-uddannelse kan foregå i udlandet i form af et studieophold på et andet universitet hvor du vil få udvidet din horisont, styrket dine internationale kompetencer og netværk. Dine internationale kompetencer kan du yderligere få udvidet ved deltagelse i internationale konferencer rundt om i verden.

Du vil ydermere blive en del af din vejleders forskningsgruppe, hvor du vil få et stærkt netværk af både interne og eksterne forskerkollegaer.


Fokus på faglig udvikling

I løbet af dit ph.d.-forløb vil du opleve et tæt samspil mellem dig og din vejleder, da du skal gennemgå en række evalueringer for at sikre lige nøjagtigt din faglige udvikling. Du gennemfører dit projekt med en eller flere vejledere, og vil derfor opnå et højt niveau af faglig sparring.

 

Indflydelse på dit uddannelsesforløb

På ph.d.-skolen på SAMF har du mulighed for at blive medlem af ph.d.-udvalget, og få indflydelse på din hverdag som ph.d.-studerende.

 


Læs mere om ph.d.-uddannelsen.

Sidst opdateret: 11.05.2021