Skip to main content

Karl Clausens Samling

Karl Clausens Samling8.-10.000 bind, primært sangbøger. Overdraget til det daværende Odense Universitetsbibliotek i 1997.
    Karl Clausen (1904-1972) underviste blandt andet i musik og sanghistorie, og grundlagde Sanghistorisk Arkiv ved Århus Universitet. Hans store interesse lå i den folkelige sang i form af både trykte sangbøger og den mundtlige tradition. Han var blandt andet en af drivkræfterne bag indsamlingen af sange på bånd fra Sønderjylland og Færøerne. Han var blandt andet også komponist og kordirigent.
    Samlingen består af alle typer sangbøger, lige fra Højskolesangbogen, salmebøger og nationale sangbøger fra 1864 til nyere værker som De Små SyngerEfter Karl Clausens død i 1972 blev hans samling i en periode drevet som selvejende institution fra Danmarks Pædagogiske Bibliotek i København. I midten af 1990’erne blev samlingen overført til Dansk Skolemuseum, hvorfra den i 1997 blev flyttet til det daværende Odense Universitetsbibliotek.

Tilgængelighed
Samlingen er tilgængelig ved henvendelse til Syddansk Universitetsbibliotek, og er til brug på overvåget læseplads / Forskningslæsesalen.

Søg i Karl Clausens samling.

Læs mere om Karl Clausen i Dansk Biografisk Leksikon.

Sidst opdateret: 19.02.2024