Skip to main content
DA / EN

Bliv ekspert i at analysere og designe mekaniske konstruktioner

Innovative løsninger kræver dygtige ingeniører, så produkterne er sikre, effektive og bæredygtige. De komplekse krav til moderne produkter kan ikke opfyldes uden opfindsomhed, samarbejde og et solidt teoretisk fagligt fundament.

Som civilingeniør i maskinteknik bliver du ekspert i at analysere og løse strukturelle problemer. Dette kan b.la. være ved udvikling af produkter, fra simple apparater til højteknologiske produkter såsom robotter og vindmøller. Uddannelsen giver dig en specialistviden, der giver dig spændende jobmuligheder.
På uddannelsen får du, igennem problembaserede projekter, stor viden om produktudvikling, teknisk analyse og mekanisk design. Derudover er der også fokus på velfærdsteknologi, bæredygtighed og produktion. Denne kombination forbereder dig til at arbejde med udvikling og analyse af avancerede tekniske produkter i en forsknings- og udviklingsafdeling.
Uddannelsen kombinerer teoretiske kurser og praktisk projektarbejde. Gennem uddannelsen vil du være en del af en projektgruppe, der arbejder med løsninger til reelle udviklingsprojekter sammen med virksomheder. Uddannelsen henvender sig derfor til dig, der kan lide at fordybe dig i teori og gerne vil være specialist.

Uddannelsens opbygning

Kandidatuddannelsen varer to år og bygger videre på en relevant bachelor- eller diplomingeniøruddannelse. For at blive optaget på kandidatuddannelsen skal du opfylde adgangskravene. På kandidatuddannelsen kan du specialisere dig i følgende:

  • Fluid Mechanics and Energy
  • Solid Mechanics and Materials

Læs mere om uddannelsens opbygning

Projektarbejde og spændende studiemiljø

Du bliver en del af et studiebaseret og samarbejdende læringsmiljø, hvor du arbejder i projektgrupper med dine medstuderende. Hele denne proces foregår i projektgrupper, hvor du og dine medstuderende selv har ansvaret for at planlægge og gennemføre projektet – til rette tid.
På sidste semester udarbejder du dit specialeprojekt – ofte i samarbejde med en højteknologisk virksomhed eller forskere.
Læs mere om studielivet

Alsidige fremtids- og karrieremuligheder

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Som civilingeniør i maskinteknik kan du bl.a. få job i rådgivende ingeniørfirmaer eller i store såvel som små produktionsvirksomheder. Du kan starte din egen virksomhed eller arbejde som udviklingsingeniør, projektleder eller forsker. Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d.-grad. For færdiguddannede civilingeniører er det også muligt at påbegynde en erhvervsforskeruddannelse, som sker i samarbejde med en virksomhed, hvor du vil være ansat.
Læs mere om dine karrieremuligheder her

Derfor skal du læse...

  • Du er med til at designe fremtidens industrielle produkter
  • Du har gode karrieremuligheder
  • Du lærer at udvikle innovative løsninger til konkrete problemer 

Mød Rasmus og Anna, der læser maskinteknik

Mød Asbjørn, som er uddannet maskiningeniør