Kæmpe oplevelser i USA
Søren sidder i denne tid og knokler med sit speciale og mindes med stor fornøjelse og lidt vemod sit forrige semester, hvor han læste på University of California i San Diego:
- Jeg har altid gerne villet ud at se verden - gerne på en måde, så jeg kunne have en dagligdag og dermed komme tæt på landets kultur, fortæller han.
At valget netop faldt på Californien var lidt tilfældigt, men Søren var ikke sen til at gribe chancen. Og oplevelserne blev ikke mindre af, at han fik mulighed for at leje et værelse i et bofællesskab med seks andre studerende på universitetet.
- Det kunne ikke have været bedre. Selv om de andre gutter var lidt yngre end mig, gik det rigtig fint. Jeg faldt lynhurtigt til og har fået nogle rigtig gode venner, som jeg vil holde kontakt med i fremtiden, fortæller Søren, der fejrede sin 30 års fødselsdag i Las Vegas med sine nye venner.
En anden eksamensform
Undervisningsformen på det amerikanske universitet mindede på mange måder om det, Søren var vant til. Derimod var de regelmæssige eksamener, midterms, uden hjælpemidler en udfordring – ikke mindst på grund af det øgede arbejdspres.
- Jeg har haft utrolig mange gode oplevelser i San Diego, og jeg har bestemt fået et positivt indtryk af amerikanerne. Tit møder man fordomme om, at amerikanerne er overfladiske, men det er bestemt ikke min erfaring. De er meget søde og imødekommende, næsten mere end danskerne, siger Søren.
Fra bygningsingeniør til civilingeniør i Konstruktionsteknik
Søren, der er uddannet bygningsingeniør og har arbejdet et år hos et rådgivende ingeniørfirma, startede på civilingeniøruddannelsen for at få nogle flere faglige udfordringer og muligheder:
- Jeg havde lyst til at arbejde med mere specielle projekter end fx almindeligt boligbyggeri. Derfor valgte jeg at læse videre til civilingeniør i konstruktionsteknik – selvom jeg faktisk havde svoret, at jeg aldrig ville tilbage på skolebænken, smiler Søren Wahlgren. Beslutningen var ret spontan og i løbet af en sommerferie nåede han at søge ind på studiet, sige sit job op og flytte til Odense.
Matematik er fundament for virkeligheden
- Det er meget sjovt, at man i gymnasiet sidder og undrer sig over, hvorfor man skal lære om andengradsligningen og hvad den kan bruges til. Mange af hverdagens ting var slet ikke blevet opfundet uden matematiske modeller. Jeg synes, det er spændende at arbejde med komplicerede matematiske formler og bruge dem på virkeligheden.
Fakta
Uddannelsen tager to år og bygger oven på en diplomingeniør i bygningsteknik, diplomingeniør i maskinteknik eller tilsvarende.
Du kan specialisere dig inden for én ud af to fagprofiler: