Skip to main content

Cand.merc. Management Accounting

Cand.merc.-linjen i Management Accounting retter sig primært mod virksomhedens ledelses- og økonomifunktioner. På linjen opnår du viden om og færdigheder i at forberede, udvikle og anvende økonomiske og andre rapporteringssystemer. Ligesom at du lærer at argumentere for konsekvenserne ved at vælge forskellige typer management-informationssystemer.                                                Uddannelsen er en del af SDU Business School.

bliv klogere på uddannelsen på den engelske side
  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse udbydes på engelsk

Kort om Cand.merc. Management Accounting

I løbet af uddannelsen lærer du at indhente og anvende økonomisk og ikke-økonomisk information, som virksomheder skal bruge til at træffe strategiske beslutninger. Du bliver også dygtig til at bruge metoder og redskaber til at støtte udarbejdelsen af økonomisk information, som er essentiel for ledelse af virksomheder.

Undervisning
Undervisningen foregår både som forelæsninger og som undervisning i mindre grupper. Mange studerende danner studiegrupper, som holder under den toårige uddannelse, mens andre foretrækker at indgå i grupper af mere foreløbig karakter. Uddannelsen afsluttes med, at du udarbejder dit speciale.

Flere af underviserne er internationale og har forskellig akademisk baggrund og erfaring. Det bidrager til spændende perspektiver, engagerende og varierende undervisningsmetoder, heriblandt e-læring og casestudier.

Mange karrieremuligheder
Cand.merc.-linjen i Management Accounting er adgangsbillet til spændende stillinger, uanset om du satser på en karriere som selvstændig eller som leder i en offentlig eller privat virksomhed.

Fagsammensætningen giver dig et solidt teoretisk fundament og værktøjer, du kan bruge i dit første job. Uddannelsen kvalificerer dig til jobs i både ind- og udland, for eksempel som Accounting Consultant eller Strategic Finance Officer.


Læs mere om uddannelsen på den engelske udgave af siden.

Studienævn for Erhvervsøkonomi, Syddansk Universitet

Sidst opdateret: 13.08.2021