Skip to main content

Cand.merc. Human Resource Management

Personaleomkostninger er en væsentlig udgift for virksomheder, og medarbejdernes evner, færdigheder og motivation er kritiske for virksomhedens evne til at udvikle og implementere værdiskabende strategier. Profilen Human Resource Management fokuserer på teorier og metoder til effektiv ledelse af virksomhedens menneskelige ressourcer. Profilen giver en god baggrund for at udøve og udvikle effektive strategier til ledelse og medarbejderudvikling.                        Uddannelsen er en del af SDU Business School.

bliv klogere på uddannelsen på den engelske side

Kort om Cand.merc. Human Resource Management

Profilen er særligt egnet for studerende, som ønsker en karriere indenfor human ressource management. Gennem profilens fag får du viden og færdigheder, som er relevante for ledelsesfunktioner generelt og HRM specifikt samt i forhold til konsulentarbejde. Du kommer også til at udvikle teoretiske og praktiske færdigheder, som forbedrer din evne til at deltage i og lede projekter inden for HRM, og du bliver i stand til at tænke struktureret om ledelsespolitikker og -valg inden for for eksempel rekruttering og fastholdelse af talent. Du får desuden en mere nuanceret forståelse af ledelse og  bliver i stand til at designe strategier inden for ledelse og HRM og til at deltage i implementering af strategierne.

Undervisning
Undervisningen på uddannelsen foregår både som forelæsninger og  i mindre grupper. Mange studerende danner studiegrupper, som holder under den toårige uddannelse, mens andre foretrækker at indgå i grupper af mere foreløbig karakter. Uddannelsen afsluttes med, at du udarbejder dit speciale.

Flere af underviserne er internationale og har forskellig akademisk baggrund og erfaring. Det bidrager til spændende perspektiver, engagerende og varierende undervisningsmetoder, heriblandt e-læring og casestudier.

Karriere nationalt og internationalt
Cand.merc. Human Resource Management kvalificerer dig til stillinger i Danmark og internationalt, for eksempel som personalekonsulent. 

Find mere information om uddannelsen på den engelske udgave af siden.

Studienævn for Erhvervsøkonomi, Syddansk Universitet

Sidst opdateret: 21.01.2022