Skip to main content
DA / EN

Kort om cand.merc. Business Controlling

Med en cand.merc. i Business Controlling bliver du i stand til at analysere og gennemføre udviklingsorienterede og ledelsesmæssige opgaver. Uddannelsen er for dig, som ønsker at varetage opgaver inden for controlling og forretningsforståelse i store og mellemstore virksomheder.

 

Opbygning med mulighed for tilpasning

På cand.merc. Business Controlling bliver du undervist inden for hovedområderne:

  • Controlling, som giver dig indblik i avancerede revisionsteorier, revisionsmetoder og teknikker, der anvendes i såvel nationale som internationale virksomheder og forsyningskæder. Undervisningen er tilrettelagt, så du opnår redskaber til at give virksomheder en værdiskabende rådgivning inden for området.

  • Forretningsforståelse, der giver dig viden til at vurdere og udnytte IT-systemer til at styre aktiviteter og ressourceforbrug i virksomheder. Du får også viden om operationelle redskaber til at løse problemstillinger inden for produktions- og økonomistyring. Det gør dig i stand til at arbejde udviklingsorienteret i forhold til virksomheders strategiske udvikling.

Herudover har du gode muligheder for selv at præge din uddannelse gennem valgfag, som foregår enten i Kolding eller på et af SDU’s andre campusser, ligesom du kan vælge at komme på udlandsophold ved et andet universitet, en virksomhed eller et konsulat.

 

Jobmuligheder

Med en cand.merc. Business Controlling er du kvalificeret til stillinger som intern revisor eller controller i mellemstore og store industri- og servicevirksomheder – og på sigt kan du kvalificere dig til fx en stilling som økonomichef eller -direktør.

Derfor skal du læse Cand.merc. Business Controlling

Det gør dig blandt andet i stand til at:

  • Analysere og gennemføre udviklingsorienterede og ledelsesmæssige opgaver.
  • Vurdere og udnytte IT-systemer til at styre aktiviteter og ressourceforbrug i virksomheder.
  • Arbejde udviklingsorienteret i forhold til virksomheders strategiske udvikling.

Læs mere om fremtidsmuligheder her