Skip to main content

Cand.merc. Accounting and Finance

Cand.merc. i Accounting and Finance giver dig viden om de væsentlige finansielle problemstillinger i virksomheder, og dermed tilegner du dig færdigheder til at lede virksomhedens finansielle beslutninger, for eksempel som økonomichef. Derudover bliver du i stand til at anvende regnskabs- og finansieringsmodeller til at understøtte ledelsens beslutninger i alle typer organisationer. Uddannelsen er en del af SDU Business School.

bliv klogere på uddannelsen på den engelske side

Kort om Cand.merc. Accounting and Finance

Du kommer til at lære om moderne tilgange inden for regnskab og finansiering. Og du udvikler færdigheder til at anvende metoder og redskaber til at løse finansielle problemstillinger og bruge regnskabsdata intelligent til at støtte ledelsesbeslutninger. Endelig opnår du viden om finansielle markeder, instrumenter og politikker samt metoder til at evaluere disse.

Fagene på profilen kræver, at du har et godt fagligt fundament indenfor finansiering samt matematik og statistik, og at du er villig til at arbejde målrettet med at mestre de metoder, du lærer i fagene.

Undervisning
Undervisningen foregår både som forelæsninger og som undervisning i mindre grupper. Mange studerende danner studiegrupper, som holder under den toårige uddannelse, mens andre foretrækker at indgå i grupper af mere foreløbig karakter. Uddannelsen afsluttes med, at du udarbejder dit speciale.

Flere af underviserne er internationale og har forskellig akademisk baggrund og erfaring. Det bidrager til spændende perspektiver, engagerende og varierende undervisningsmetoder, heriblandt e-læring og casestudier.

Mange karrieremuligheder
Cand.merc.-linjen i Accounting and Finance er adgangsbillet til spændende stillinger, uanset om du satser på en karriere som selvstændig eller som leder i en offentlig eller privat virksomhed.

Fagsammensætningen giver et solidt teoretisk fundament og værktøjer, du kan bruge i dit første job. Uddannelsen kvalificerer dig til jobs i både ind- og udland, for eksempel som (finans)analytiker eller økonomichef.

Find mere information om uddannelsen på den engelske udgave af siden.

Studienævn for Erhvervsøkonomi, Syddansk Universitet

Sidst opdateret: 21.01.2022