Skip to main content

Alt om dit nye liv som studerende

Livet på og omkring SDU Odense

Vi har samlet et overblik til dig her om studiestart, om forskellen mellem en ungdomsuddannelse og et universitet, studiegrupper, det sociale liv og andet, der giver dig et indtryk af livet som studerende på en humanistisk uddannelse i Odense.

Livet som bosiddende i Odense

Velkommen til en by, hvor over 30.000 studerende har deres hverdag. De fleste læser på SDU, men Odense har også musikkonservatorium, skuespillerskole, kunstakademi og flere professionsskoler med studerende, som uddanner sig til for eksempel lærere, pædagoger og sygeplejersker.

De mange studerende sætter deres præg på byen, som har et levende natteliv, masser af hyggelige caféer, spisesteder og alle de kulturtilbud, du kan drømme om, for eksempel kunstmuseum, små nye gallerier, flere musikscener og spillesteder, klassisk og eksperimenterende teater. Og så er Odense byen med 74 årlige festivaler (ja, fireoghalvfjerds). Glæd dig til Tarteletfestival, Roséfestival, Tinderbox, Spoken Word, Jam Days og Odense Film Festival (en hel uge med gratis film fra morgen til aften).

Som ny indbygger i Odense lærer du hurtigt, at De Striwede dækker over fodboldklubben OB, og at byen også er meget stolt af ishockeyklubben Odense Bulldogs, Eventyrløbet og H. C. Andersen Marathon.

Hvad er humaniora?

Lær Odense at kende som studieby