Skip to main content
DA / EN

En idrætsuddannelse med mange muligheder  

Idræt og sundhed er et studie i, af, og om bevægelse - med mennesker, sundhed og trivsel i fokus.

Vores bacheloruddannelse er den eneste idrætsuddannelse i Danmark, som giver dig mulighed for at vælge en tydelig retning allerede fra dit første studieår. Du kan vælge mellem tre studieretninger:

  • Talentudvikling og elitetræning (NY!)
  • Bevægelse og læring
  • Sundhed og fysisk aktivitet

Hver studieretning ruster dig til arbejdsmarkedet og giver dig mulighed for at opbygge kompetencer inden for det område, som du brænder for.

På uddannelsens tredje år kan du vælge at fortsætte med idrætsuddannelsen ved at tage vores tilvalg i Projektstyring i idræt og sundhed eller du kan tage et gymnasierettet tilvalg, hvis du ønsker at blive gymnasielærer. Der er også mulighed for udlandsophold; vi har spændende samarbejdsuniversiteter i hele verden.

Med en bacheloruddannelse i Idræt og sundhed kan du få jobs inden for blandt andet idrætsundervisning, træning, præstationsoptimering, talentudvikling, sundhedsfremme og forebyggelse i fx sundhedssektoren eller idræts- og foreningsliv.

Mulighederne er mange, og du kan specialisere dig i lige dét, der interesserer dig mest.

Derfor skal du læse Idræt og sundhed

  • Idræt og sundhed på SDU er eneste idrætsuddannelse i Danmark, der giver dig mulighed for at vælge mellem tre skræddersyede, erhvervsrettede studieretninger.
  • Du møder et stærkt fagligt miljø med forskere i verdensklasse.
  • Vi har et aktivt studiemiljø præget af høj faglighed og uformelle studenternetværk med mange sociale arrangementer.
  • Du får adgang til de bedste idrætsfaciliteter; bl.a. moderne styrketræningsfaciliteter, squashbaner, beachvolleybaner, springsal, svømmehal, fodboldbaner, dansesal, idrætshaller og et prisbelønnet atletikstadion.

Mød Ida, der læser Idræt og sundhed

Mød Lukas, der læser Idræt og sundhed