Skip to main content
DA / EN

Lær at løse problemer med matematik

En anvendt matematiker arbejder med at løse konkrete problemer på den mest optimale måde. På bacheloruddannelsen i Anvendt matematik lærer du derfor at indregne tid og mange andre praktiske omstændigheder, når du skal finde frem til den bedste løsning. Udgangspunktet er en grundlæggende og dyb forståelse af matematikken.

Når en anvendt matematiker skal løse et kompliceret problem, er matematisk modellering og computersimulering centrale metoder. Hvis man simulerer sin løsning på en computer, før man bruger den i praksis, slipper man i mange tilfælde for at gå videre med løsninger, der ikke virker. Du lærer altså at bruge computeren til at teste forskellige hypoteser og efterfølgende designe den løsning, som mest effektivt løser problemet.

Det er netop brugen af computeren som betyder, at man i dag kan finde svar på problemstillinger, som tidligere har været uløselige. Ved hjælp af computersimuleringer kan man opstille forudsigelser af for eksempel fremtidens klima eller foretage beregninger af, i hvilken grad luftforureningen over et kontinent vil stige eller falde.

Anvendt matematik er for dig, som kan tænke både logisk og abstrakt, og som synes det er spændende at opdage mønstre og skabe strukturer. Du lærer at gennemskue komplekse problemstillinger og at bruge computeren til matematiske og numeriske beregninger. Derfor er det også en fordel, hvis du interesserer dig for programmering og statistik. Det er ikke en forudsætning, at du kan programmere, når du starter på uddannelsen.


Derfor skal du læse Anvendt matematik

  • SDU er det eneste universitet i Danmark som udbyder bacheloruddannelsen i Anvendt matematik.
  • Ganske få er uddannet i anvendt matematik. Samtidig efterspørger et stigende antal virksomheder de særlige problemløsende evner, som anvendt matematikere har.
  • Dine undervisere fra Institut for Matematik og Datalogi er i høj grad tilgængelige med hjælp og vejledning til dine opgaver og projekter.

Mød to studerende fra Anvendt matematik, og hør hvorfor de har valgt uddannelsen:

Uddannelsen giver ret til den akademiske titel bachelor (BSc) i anvendt matematik.