Simulering

SDU-forsker udvikler intuitivt simuleringsværktøj

Ph.d. ved SDU Sønderborg, David Grube Hansen har udviklet et unikt værktøj, der kombinerer simulering med virtual reality. Der er tale om et bord, hvor man ved hjælp af Lego-klodser kan opbygge en kopi af sin egen produktionshal og via simulering på en skærm kan følge med i, hvad der sker, hvis du f.eks. flytter en maskine fra den ene ende af hallen til den anden.

Af Sune Holst, , 21-02-2020

- Jeg har egentlig bare kombineret et software-præsentationsværktøj til arkitekter med IoT og simulering, lyder det ydmygt fra forsker David Grube Hansen fra SDU Technology Entrepreneurship and Innovation ved Mads Clausen Instituttet i Sønderborg.

Som det ses ud fra videoen nedenfor, så er der tale om et bord med 3D-printede figurer, der illustrerer personer og maskiner i en produktionslinje. Ved at flytte rundt på figurerne, kan du se, hvor en maskine står mest optimalt i forhold til produktionstid.

Det er dyrt at installere en ny, stor maskine. Med dette værktøj kan du risikofrit flytte rundt på maskinen og teste alt muligt uden væsentlige omkostninger

siger David Grube Hansen.

Samtidig giver det virksomhedernes strategiske medarbejdere mulighed for at sætte sig sammen med produktionsmedarbejderen og simuleringseksperter. På den måde går ”usagt viden” ikke tabt.

- Med dette simuleringsværktøj kan du lynhurtigt regne Return of Investment ud. Og så er du sikret, at du rammer rigtigt i første hug.

Det første eksemplar af det virtuelle simuleringsbord er allerede solgt til en stor, dansk virksomhed.

Ansvarlig for siden: Mads Clausen Instituttet

Redaktionen afsluttet: 21.02.2020