Skip to main content
SDUUP | NYHEDSBREV AUGUST 2021

Nyhedsbrev August 2021: Inspirationskatalog til fremmødeundervisning m.m..

August måneds nyhedsbrev sætter fokus på en række gode råd og konkrete aktiviteter til inspiration til at genfinde den gode fremmødeundervisning. Du kan også læse om efterårets tværinstitutionelle læringscirkler samt brugeruddannelse og services ift. itslearning.

Inspirationskatalog til fremmødeundervisning

Hvis du har savnet at være i et fysisk undervisningslokale sammen med studerende, og overvejer hvordan du kan få det bedste ud af at kunne mødes igen, så har vi samlet en række gode råd og konkrete aktiviteter til inspiration til at genfinde den gode fremmødeundervisning på SDUUP’s websted. Har du spørgsmål eller brug for sparring ifm. din undervisning, så kontakt SDUUP.  

Vil du med i én af efterårets læringscirkler?

20 undervisere fra SDU har allerede deltaget i en læringscirkel og 10 adjunkter fra sommerholdet 2021 på universitetspædagogikum deltager også i 2 UP-læringscirkler her til efteråret. Nu får du også tilbuddet om at videreudvikle dine digitale kompetencer gennem et 8 ugers forløb, der starter op her i uge 38.  

I efteråret har SDU nemlig fået tildelt yderligere 10 pladser i et tværinstitutionelt kompetenceudviklingsforløb, hvor du som deltager vil indgå i en læringscirkel med 4 andre undervisere fra enten Sundheds- og Byggeriuddannelserne fra UCN og UCL Erhvervsakademi eller lignende fagområder på SDU. 

I mødes online 1 time om ugen - enten mandag, tirsdag eller fredag fra kl. 9-10 - med fokus på udvikling af dine digitale kompetencer (både almene men også fagspecifikke) gennem selvstudie af én digital ressourcesamling og ved afprøvning i egen praksis.  
Læs mere om læringscirkelkonceptet i  SDUUP’s nyhedsbrev om læringscirklerne. På https://dkgl.dk/ finder du den læringsressourcesamling, som der tages udgangspunkt i, hvor bl.a. eksperter fra SDU har bidraget med indhold. 

Kort info om det tværinstitutionelle læringscirkelforløb: 

  • Læringscirkler starter i uge 38 og slutter i uge 46. 
  • De 8 mødegange i læringscirklerne afholdes altid i tidsrummet kl. 9-10 mandag, tirsdag eller fredag. 
  • Du får 16 timer for deltagelse i læringscirklen (1 time forberedelse + 1 time til selve læringscirkelmødet). 

Kontakt Pernille Stenkil Hansen - pha@sdu.dk - for mere info om læringscirklerne eller hvis du ønsker en plads. Deadline for interessetilkendegivelse er 3. september 2021. 

 
Redaktionen afsluttet: 26.08.2021