Skip to main content
DA / EN

Over 5500 unge vil studere på Samfundsvidenskab

I alt har 5690 unge søgt ind på én af SDU’s samfundsvidenskabelige uddannelser, og 1610 har uddannelserne som deres førsteprioritet. Det er en fremgang på hhv. 20 og 12 procent sammenlignet med sidste år og over niveauet for 2021.

Af Marlene Jørgensen, , 06-07-2023

Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse er netop udløbet, og i år har 5690 valgt at søge ind på en af SDU’s 16 samfundsvidenskabelige bacheloruddannelser. Det er 20 procent flere ansøgere end i 2022.

Også når det gælder antallet af ansøgere, der har en samfundsvidenskabelig uddannelse på SDU øverst på listen, er der fremgang at spore. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet har i år modtaget 1610 1. prioritetsansøgninger, hvilket er en stigning på 12 procent i forhold til sidste år.

Stor interesse i flere byer - og ny jurauddannelse i Esbjerg godt fra start

SDU’s nye jurauddannelse i Esbjerg har fået en flyvende start med 434 ansøgninger i alt. Uddannelsen slår dørene op for det første hold studerende til september, hvor 50 studerende optages på uddannelsen.

Der er også rift om uddannelserne på SDU Sønderborg. I alt har 1076 unge søgt ind på erhvervsøkonomi og European Studies i Sønderborg, hvilket er 58 procent flere ansøgninger end sidste år.

En uddannelse, der også er tikket mange ansøgninger ind til, er Statskundskab i Odense, hvor 417 har søgt optagelse, hvilket er en stigning på 21 procent. Her er der en stigning på hele 85 procent i forhold til sidste år, når det gælder ansøgere, der har statskundskab på SDU som 1. prioritet.

Endelig har den engelsksprogede uddannelse Market and Management Antrophology, som også udbydes i Odense, modtaget 481 ansøgninger, hvilket er 32 procent flere end sidste år.

Ansøgere får svar den 28. juli

Prodekan for uddannelse Jan Guldager Jørgensen udtrykker stor tilfredshed med, at så mange har en samfundsvidenskabelig uddannelse på deres ønskeliste.

Den 28. juli får ansøgerne svar på, om de er blevet optaget på en af de ønskede uddannelser.

Læs SDU's nyhed om årets søgning her

Redaktionen afsluttet: 06.07.2023