Skip to main content

Gastrofysiker og smagselsker får pris for unikt grundforskningsarbejde

Hvordan får vi den bedste smag frem i maden? Det handler ikke kun om krydderurter og stegetider, men også om molekylær biofysik på højt videnskabeligt niveau. Professor Ole G. Mouritsen hædres nu for sin unikke forskning af en af verdens største internationale virksomheder, DuPont.

Den internationale virksomhed, DuPont, har tildelt professor, dr. scient. Ole G. Mouritsen, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, DuPont Nutrition & Health Science Medal for Excellence in Food Science (2016).

Prisen er international og gives for fremragende forskningsarbejde, som også kan finde anvendelse inden for industrien. Prisen til Ole G. Mouritsen er på 250.000 kroner.

Mouritsen, der er professor i biofysik ved SDU er også leder af Nordea-fondens center Smag for Livet samt præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.

At forstå fødevarers struktur

Han har i en årrække arbejdet med overførsel af viden fra grundlæggende fysik og kemi til en forståelse af fødevarers struktur og smag og har i den forbindelse skrevet flere bøger herom, som er udkommet både herhjemme og i udlandet.

Mouritsen er desuden kendt for sit omfattende arbejde med at kommunikere resultaterne af forskningen ud til den brede offentlighed.

I motivationen for prisen nævnes det unikke grundforskningsarbejde, der udføres på SDU inden for molekylær biofysik og den fysiske kemi af makromolekyler og biologiske membraner.

Specielt fremhæves betydningen af dette arbejde i forbindelse med overførsel til anvendelser inden for moderne fødevareforskning og -industri.

Smag for Livet

Smag for Livet er et tværfagligt forsknings- og formidlingscenter. Målet med Smag for Livet er at få danske børn og voksne til at bruge deres smag bevidst, så de kan foretage begrundede madvalg.

Gå til Smag For Livets hjemmeside

Redaktionen afsluttet: 05.07.2016