Skip to main content
DA / EN

Litteraturstuderende springer ud som iværksættere med ny bogudgivelse

En børnebog om flygtningekrisen i Syrien bliver debutromanen for et nyt forlag der er startet af tre Humaniora studerende fra SDU

Af Jakob Schjoldager, jakobs@sdu.dk

Der var fyldt op med gæster torsdag eftermiddag da Mia Rasmussen, Ditte Taaning og Marie Hvidberg Jensen byder velkommen til receptionen på deres første bogudgivelse.

De tre studerende læser Dansk og Litteraturvidenskab og det lå da heller ikke lige for at de skulle springe ud som iværksættere.

- Vi startede virksomhed helt tilfældigt og har egentlig aldrig haft iværksætterdrømme hver især. Vi startede Cortekst, fordi vi blev inspirerede af miljøet i Cortex Lab, og ville gerne bruge vores faglige kompetencer i en anden sammenhæng end studiet. Vi havde alle tre havde andet job, da vi startede Cortekst i sin tid, fortæller Marie Hvidberg.

Den største udfordring er da også at holde styr på regnskaber og markedsføringsplaner – men den store interesse for faget og lysten til at udfordre sig selv betyder alligevel mere for de tre studerende.

Stor hjælp fra Startup Station

De tre studerende er alle en del af SDU iværksættermiljø Cortex Lab, og det har været afgørende for at få luft under vingerne på virksomheden.

- Det har betydet enormt meget. Vi ved, at der altid er en hjælpende hånd, hvis vi har brug for det - både fra de andre iværksættere i miljøet og fra forretningsudviklerne, som sidder i Cortex Lab. Startup Station er vildt inspirerende, og folk er altid søde og rare, fortæller Marie Hvidberg.

Flere udgivelser på vej

Selvom den nye bogudgivelse tager meget af tiden for de tre iværksættere, så er der allerede flere projekter undervejs og det står heller ikke stille med henvendelser fra kunder.

- Den næste stykke tid kommer det til at handle meget om vores første udgivelse, men vi har allerede planlagt tre udgivelser i år, som vi også er begyndt arbejdet på. I løbet af foråret og sommeren vil der være en del messer og arrangementer, som vi deltager i, siger Marie Hvidberg og fortsætter:

- Derudover har vi også fået rigtig travlt i Cortekst, hvor vi lige nu mest sidder med korrekturlæsning og redigering af større manuskripter fra andre forlag og selvudgivere. Vi har et par samarbejder i støbeskeen, hvor der måske senere på året vil ske forandringer og nye områder for os.

Redaktionen afsluttet: 23.03.2018