Skip to main content
Forskning

Et innovativt og anerkendt forskningsmiljø

En geografisk nærhed og stærk alliance mellem Trekantområdets virksomheder og et af Danmarks stærkeste forskningsmiljøer inden for IT er en nytænkende drivkraft, som understøtter et stort behov for udvikling af viden.

En innovativ tilgang kombineret med dyb faglig viden er den absolut vigtigste konkurrenceparameter for danske virksomheder i fremtiden.

Et internationalt forskningsmiljø tæt på praksis, produktion, eksport og kommercielle interesser sikrer en kontinuerlig, bæredygtig innovation med internationalt udsyn til gavn for hele regionen. Samarbejdet vil skabe et fundament for etablering af nye jobs og fastholdelse af højt specialiserede og kvalificerede kandidater med ønske om at bosætte sig og bidrage til områdets udvikling. Med robotklyngen i Odense har SDU endnu engang understreget den store betydning ved et stærkt samarbejde mellem universitet og erhvervsliv.

SDU er løsningen

SDU er allerede stærkt forankret i Region Syddanmark, og gennem lokale partnerskaber med regionen, kommuner, virksomheder og fonde har SDU udviklet stærke værdiskabende forsknings- og uddannelsesmiljøer. Miljøer, der formår at tiltrække talentfulde unge fra hele verden, som fastholdes i området efter endt uddannelse.
SDU har erfaringerne og formår at koble forskning med industri og - i samarbejde med de lokale virksomheder- skabe fremtidens løsninger og stærke vækstmiljøer. I 1986 indgik en række forskere et samarbejde med Mærsk om udvikling af den første automatiserede robot, hvilket har lagt fundamentet til Nordeuropas største robothub.


 

Sidst opdateret: 14.06.2024