Skip to main content
DA / EN

Sidefag i Samfundsfag

Hvorfor fik Danmark en Tamilsag ? Hvorfor mister de politiske partier medlemmer? Hvordan vil EU udvikle sig efter optagelsen af landene i Østeuropa? Hvorfor blev Poul Nyrup Rasmussen og ikke Uffe Ellemann-Jensen statsminister i 1998? Er Christiansborg magtens centrum? Hvordan hænger inflation og arbejdsløshed sammen?

Er du interesseret i politik, og kan du lide at diskutere, så er en uddannelse i samfundsfag noget for dig. Her bliver du udstyret med begreber, teorier og indsigt, som giver dig mulighed for at forstå og komme bag mange af de begivenheder, beslutninger og konflikter, der har afgørende betydning for udviklingen i det danske og internationale samfund.

Derfor skal du læse Samfundsfag (sidefag)

Uddannelsen i samfundsfag er en bred samfundsvidenskabelig uddannelse med hovedvægt på politologi. Derudover indeholder uddannelsen elementer af sociologi, økonomi, offentlig forvaltning og metode.

Samfundsfag giver dig et bredt indblik i teorier og begreber inden for forskellige samfundsvidenskabelige discipliner. du lærer at benytte teorier og metoder til kritiske analyser af forskellige samfundsmæssige problemstillinger.

Målet er ikke blot indlæring af fakta og teknikker, men i højere grad tilegnelse af analytiske færdigheder og teoretisk indsigt.