Skip to main content
DA / EN

Uddanner sig inden for fremtidens teknologi

Josip Kisics interesse for fysik startede i 3.g., hvor han blev fascineret af faget. "For mig var det vigtigt at kunne se en fremtid med spændende jobmuligheder – derfor valgte jeg fysik og teknologi. Umiddelbart var jeg nysgerrig efter nanoteknologi, og synes det lød spændende at kombinere det med akustik og optik."

 "Gennem projekter har jeg set, hvad teorien kan bruges til. Jeg synes, det er sjovt, at der er fysik giver forklaring på alle mulige hverdagsfænomener. Det tænkte jeg ikke over, før jeg startede på universitetet", fortæller Josip.

Fremtidens teknologi

"Det, der er spændende ved fx nanoteknologi er, at man arbejder med noget, der er så småt og kan bruges til så mange forskellige ting. Jeg tror, at nano kommer til at udgøre en væsentlig del af de produkter, vi vil se i fremtiden. Fx snakker man om minirobotter, som i fremtiden kan hjælpe folk med fordøjelsesvanskeligheder, fordi nanorobotterne virker som en slags bændelorm. Sådan nogle lidt vilde eksempler på, hvad nano måske kan bruges til i fremtiden, er der masser af", siger han.

Job med rejse og oplevelser 

"Mit job skal være alsidigt og åbent. Jeg vil gerne have muligheder for at arbejde med forskellige områder og veksle mellem arbejdsopgaver. Jeg drømmer om at rejse rundt med jobbet og opleve en masse, mens jeg er ung, og så senere fordybe mig fx ved at forske", siger Josip.
 

Fakta

Fysik og teknologi er en civilingeniøruddannelse, der består af en bachelordel (3 år) og en kandidatdel (2 år).

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 31.07.2023