Skip to main content
DA / EN

Retsmedicinsk Institut

HIC LOCUS EST UBI MORS GAUDET SUCURRERE VITAM - Her er stedet, hvor det glæder døden at hjælpe livet

 Instituttet har tre hovedområder:

Det retslægelige område
Det retskemiske område
Det antropologiske område 

Retsmedicinen har to hovedområder, dels rekvireret arbejde for justitsvæsnet og eventuelle andre myndigheder, og dels ordinær virksomhed i form af undervisning og forskning ved universitetet.

Retsmedicinsk Institut er placeret på universitetet for at sikre uafhængigheden. Desuden er der god brug for forskning på området, dels til udvikling af nye metoder, og dels til opgørelse af vores viden og formidling af denne til samfundet.

 

RETSMEDICIN

defineres som ”naturvidenskab og lægevidenskab anvendt i retsvæsnets tjeneste”. Faget karakteriseres ved den ABSOLUTTE UAFHÆNGIGHED af både myndigheder, offentlige institutioner og privatpersoner. Faget beskæftiger sig med dokumentation, og retsmedicinere har ikke patienter. Dette skyldes frygten for, at patientforhold ville rokke ved den uafhængige vurdering.

Ny Publikation i FSI

Læs ny trafikartikel i Forensic Science International. Artiklen er et samarbejde med de øvrige retsmedicinske institutter: "The incidence of psychoactive substances and alcohol among impaired drivers in Denmark in 2015-2019."

Download her

Retsmedicinsk Institut Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: +45 6550 3000
  • Fax: +45 6591 6227

Sidst opdateret: 23.02.2024