Skip to main content

Den mellemste maskine

ZwickRoellZ250SE_770

Den ”mellemste” maskine kan teste såvel flade som runde emner, men der forefindes kun greb til flade emner op til 26,5 mm tykkelse.
Denne maskine er udstyret med VideoXtens og kan således måle deformationen i to retninger (på tværs og på langs) , enten hver for sig eller samtidigt. Ligeledes er denne maskine udstyret med et temperaturkammer, der muliggør test ved forskellige temperaturer. Det kan ofte have stor betydning afhængigt af materialetype og/eller anvendelsesområde.

Hvis der testes ved høje eller lave temperaturer, er det nødvendigt at køle/opvarme de hydrauliske greb. Dette gøres ved at tilføre vand til grebene under drift.

Testmaskinen er forsynet med en sikkerhedsdør fortil, således operatøren ikke kan komme i kontakt med testemnet under forsøg. Denne maskine er standard forsynet med en 250 kN vejecelle som er monteret i bunden af maskinen. Det er muligt at anvende mindre vejeceller hvis det er påkrævet. Vi råder over to mindre vejeceller på henholdsvis 10 kN og 500 N.

Maskinen er den seneste tilkomne til vores testfaciliteter og der medfølger forskellige fixture, som også kan anvendes på andre maskiner.

Ansvarlig for siden: Institut for Teknologi og Innovation

Sidst opdateret: 19.07.2020