Skip to main content
DA / EN

På en række bacheloruddannelser (find din bacheloruddannelse) skal du vælge et tilvalg eller sidefag på dit tredje studieår. Det giver dig en bredere faglighed, og gør dig i stand til arbejde med en problemstilling fra flere faglige vinkler.

Tilvalg findes kun på bachelorniveau. Sidefag kan du fortsætte med videre ind i en kandidatuddannelse, hvis du har lyst til det.

Et fag i udvikling

Denne tilvalgsuddannelse er for dig, der gerne vil arbejde inden for det udviklende felt, som digitale medier stadig er. Digitaliseringen af spil og medier er stadig i rivende udvikling, og der er behov for akademikere med netop denne fagkombination til at være en del af udviklingen.

Praksisorienteret uddannelse

Med en tilvalgsuddannelse i Computerspiludvikling – Design, teori og programmering lærer du at udvikle computerspil, ligesom du får kendskab til en række redskaber og teorier, som uddanner dig til at forholde dig kritisk til digitale spil på en analytisk og teoretisk funderet måde. Du bliver uddannet i at udvikle computerspil med indsigt i agile udviklingsprocesser. I løbet af uddannelsen udvikler du to computerspil. I begge tilfælde generer du ideer, skaber og spiltester papir- og digitale prototyper på vejen frem mod det endelige produkt eller det vi kalder et ‘vertical slice’ af et computerspil. Det første spil fokuserer på animationer, spilmekanikker, game-feel og polish, mens det andet spil kredser om at skabe computerspil med interessante historier. Uddannelsen kvalificerer dig til forskellige kandidatuddannelser f.eks. Medievidenskab.

Uddannelsen varer 1 år, er på 45 ECTS og kombineres med et centralfag. Formålet med tilvalget er at give en grundlæggende faglig kompetence i fagets kernefaglighed. I kombination med dit centralfag fra bacheloruddannelsen (135 ECTS) opnår du en erhvervskompetence som bachelor (BA) og en faglig kompetence, der giver ret til at søge ind på en kandidatuddannelse.

Derfor skal du læse...

  • Du bliver uddannet inden for fagets kernekompetencer og får en erhvervsrettet vinkel på din uddannelse. 
  • Du vil med din fagprofil kunne bidrage til den digitalisering, der eksisterer inden for digitale medier og spil.  
  •  

    Følg @hum_studieliv_sdu på Instagram