Skip to main content

Lær at designe, gennemføre og evaluere bæredygtige arbejdsmiljøforbedringer

Masteruddannelsen i arbejdsmiljøledelse henvender sig til medarbejdere og ledere i både offentlige og private virksomheder, der arbejder professionelt med arbejdsmiljø i bred forstand.

Uddannelsen giver den arbejdsmiljøprofessionelle kompetence til – på et videnskabeligt, tværfagligt og professionelt niveau – systematisk at designe, implementere og evaluere arbejdsmiljøindsatser som virker i praksis. Det gælder både i en strategisk sammenhæng med kobling til FN’s verdensmål og i gennemførelse af de konkrete forandringsprocesser.

Derfor skal du læse...

Som Master i Arbejdsmiljøledelse bliver du i stand til at:

  • Integrere arbejdsmiljøindsatser i kerneopgave, strategi, økonomi og forretningsprocesser
  • Facilitere forandringsprocesser og implementere arbejdsmiljøforbedringer
  • Bidrage til virksomhedens teknologiske og organisatoriske udvikling med et bæredygtigt arbejdsmiljøperspektiv
  • Forstå samspillet mellem teknologi, arbejdsmiljø og sundhedsfremme

 

 

Masteruddannelsen i arbejdsmiljøledelse vil, som den praksisnære uddannelse den er, i høj grad være baseret på et samspil mellem det faglige indhold og undervisningen på uddannelsen i relation til den studerendes arbejdsmiljøprofessionelle hverdag. 

Du får et helhedsorienteret perspektiv på fysisk og mental sundhed i samspil med arbejde og teknologi med integration i organisationens/virksomhedens kerneopgaver, produktivitet og forretningsgange. 

Hvorfor tage en master i arbejdsmiljø?

Kombinationen af fysisk og psykisk arbejdsmiljø

Online informationsmøder med faglig inspiration

Vil du vide mere om Masteruddannelsen i Arbejdsmiljøledelse, så er du velkommen til at deltage i et af vores online informationsmøder med faglige ”snacks” fra undervisningen.

19. september 2024 kl. 12:30-13:30: Sisse Grøn: ”Design Diamanten”
Sisse er seniorforsker på NFA og SDU og præsenterer hvordan vi arbejder med Design Diamantens som en ramme om udvikling af løsninger på arbejdsmiljø udfordringer på uddannelsen. Derefter en kort info fra uddannelsesleder Liv Starheim om rammerne om uddannelsen og mulighed for at stille spørgsmål.
Klik her for at deltage

10. oktober 2024 kl. 15-16: Liv Starheim: ”Hvordan kan arbejdet med det psykosociale arbejdsmiljø gribes an med Psykologisk Tryghed?”
Liv er uddannelsesleder på Masteruddannelsen og underviser i det psykosociale arbejdsmiljø og i interventioner i arbejdsmiljøet. Efter et kort oplæg kan der stilles spørgsmål til uddannelsen.
Klik her for at deltage

30. oktober 2024 kl. 15-16: Signe Pihl Tingvad: ”Ledelse med Social Kapital”
Signe er professor, institutleder på Institut for Samfundsvidenskab på SDU og underviser udover på vores Masteruddannelse også på den fleksible masteruddannelse i offentlig ledelse, FMOL. Signe giver en smagsprøve på hvordan Social Kapital kan bruges som ledelsesværktøj. Efterfølgende kan der stilles spørgsmål om uddannelsen til Signe og Liv Starheim.
Klik her for at deltage

Det er både gratis og helt uforpligtende.

Praktisk information

  • Vejledning til din ansøgning

    Sådan søger du om optagelse

    Når du søger ind, skal du oprette en ansøgning i det digitale ansøgningssystem DANS. Se hvordan du opretter din ansøgning til en af SDU’s efteruddannelser.