Tommy er uddannet lastvognsmekaniker, men ville efter nogle år gerne lave noget andet. –Jeg har altid elsket teknik. Skilt ting ad. Repareret det, der var i stykker. Derfor var det naturligt for mig at læse videre til maskiningeniør, siger han.
- Jeg synes, det er spændende at blive klogere på de beregninger og tanker, der ligger bag de konstruktioner, jeg tidligere har arbejdet med fx ved lastbiler. Nu er jeg selv i stand til at lave dem. Det er ret fedt.
Den innovative tankegang var ny for Tommy. – Jeg skulle lige vænne mig til at komme op med nye tanker og være åben over for alle ideer i startfasen. Som håndværker har jeg været vant til at holde mig til de metoder, jeg kendte. Som ingeniør skal du udvikle og tænke innovativt.
Byg en racerbil
Tommy er med i det tværfaglige projekt Formula Student, der går ud på at bygge en racerbil og derefter dyste mod andre studerede i en international konkurrence på Silverstone i England. I projektet arbejder de studerende, der kalder sig SDU-Vikings, sammen om at løse opgaven.
- Formula Student rammer lige ind i mit interesseområde. Vi afprøver teorien i virkeligheden og tester, hvordan bilen fungerer, siger Tommy, der har været med i projektet i mere end et år. Faktisk kørte han bilen på den berømte Formel 1-bane.
Lige nu består Formula Student-gruppen af cirka 25 personer fra forskellige studieretninger, hvor de studerende arbejder med forskellige dele af racerbilen. Nogle arbejder med designet, andre med motoren eller styresystemet.
- I år har jeg det tekniske overblik og sidder i en lidt mere overordnet rolle, der handler om at samle viden og få tingene til at hænge sammen. Det er utrolig lærerigt at arbejde sammen på tværs af retninger, fordi vi har forskellige baggrunde og erfaringer, fortæller han.
Hele fasen er spændende
- I fremtiden vil jeg gerne være med til at udvikle - fra idé til færdigt produkt. Det vil være spændende at komme med ind over alle processerne; lige fra man undersøger problematikken og sætter sig ind i målgruppens behov, til man finder frem til en brugbar løsning, siger Tommy.
Fakta
Det tager 3,5 år at blive diplomingeniør i maskinteknik. På studiet kommer du bl.a. til at arbejde med temaerne:
- Naturvidenskabeligt grundlag
- Mekanisk konstruktion
- Energiteknik
- Måle- og styringsteknik
- Virksomhed og samfund
På 6. semester er du i praktik i en dansk eller international virksomhed og på sidste semester skriver du afgangsprojekt.