Skip to main content
Navne

Ny professor i genetik og epilepsi udnævnt ved Epilepsihospitalet Filadelfia og SDU

Cand.scient., ph.d. Rikke Steensbjerre Møller er udnævnt til professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU, og Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund, hvor hun skal fokusere på forskning i genetikkens betydning for epilepsi

Rikke Steensbjerre Møllers forskning kombinerer klinisk, genetisk, farmakologisk og såkaldt translationel forskning inden for epilepsi. Translationel forskning vil sige, forskning, der er meget tæt på patientbehandlingen. Herigennem sigtes der mod at opnå en større forståelse af de underliggende sygdomsmekanismer, hvilket eventuelt kan forbedre den nuværende behandling, eller bidrage til udviklingen af nye målrettede behandlingsmuligheder for patienter med epilepsi.

Til daglig er Rikke Steensbjerre Møller leder af Afsnit for Epilepsigenetik og Personlig Medicin ved Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund. Afsnittet diagnosticerer og rådgiver patienter og familier med genetiske epilepsier og tilstødende neurologiske lidelser. Den genetiske diagnose vejleder i forhold til prognose og fremtidig familieplanlægning, samt i visse tilfælde i forhold til valg af behandling. I samarbejde med familier til patienter med genetiske epilepsier har hun etableret patientnetværk og tilbagevendende kurser for familierne.

- Vi er meget stolte af, at Rikke Steensbjerre Møller nu bliver Filadelfias tredje professor inden for epilepsi. Rikke Steensbjerre Møller styrer med sikker hånd forskningen med genetik, og resultaterne er internationalt anerkendte. Samtidig har hun god kontakt med familierne, som har tillid til hende i arbejdet med familieplanlægningen, siger adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen.

Forskning tæt på patienterne

Fra SDU udtaler dekan Ole Skøtt, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet: - Fra SDU’s side er vi meget glade for det gode samarbejde med Epilepsihospitalet Filadelfia. At det har udløst et professorat til Rikke Steensbjerre Møller, der både er forskningsmæssigt meget interessant, men også understøtter vores tilgang til at forskningen meget gerne må foregå tæt på – og ikke mindst i samarbejde med - patienterne, er meget velkomment. 

Rikke Steensbjerre Møller er uddannet cand.scient. i biomedicin fra Syddansk Universitet (2003) og gennemførte fra 2004-2008 sit ph.d.-forløb i medicinsk genetik ved Institut for Cellulær og Molekylær Medicin, Københavns Universitet. Ph.d.-projektet, der omhandlede genetiske årsager til strukturelle hjernemisdannelser ved patienter med epilepsi, blev udført i samarbejde med Epilepsihospitalet, Filadelfia, hvor Rikke Steensbjerre Møller har været ansat siden. Rikke Steensbjerre Møller har været tilknyttet Institut for Regional Sundhedsforskning ved SDU siden 2013, først som adjunkt og senere som lektor.

Privat bor Rikke Steensbjerre Møller i Bellinge syd for Odense med sin mand, og deres to piger. Fritiden bruger hun på familie, venner, håndbold og skiløb

Mød forskeren
Rikke Steensbjerre Møller

Cand.scient, ph.d. og professor i genetik og epilepsi Rikke Steensbjerre Møller

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 19.06.2020