Skip to main content
DA / EN

Presseklip

Lysten til at indgå i et fællesskab får flere og flere handicappede personer til at dyrke idræt i almindelige idrætsforeninger.

DGI har i bladet Udspil, nr. 7 fra oktober måned, et tema om handicapidræt, bl.a. på baggrund af en nyligt offentliggjort rapport fra Center for Handicap og Bevægelsesfremme: Idræt, fritid og helbred for mennesker med funktionsnedsættelse, som viste at omkring 175.000 personer med handicap er aktive i en idrætsforening ud over Dansk Handicap Idræts-Forbund og DAI.

Lektor Ejgil Jespersen udtaler bl.a. til Udspil:
”Der er flere personer med handicap aktive i almindelige idrætsforeninger, end vi har været opmærksomme på. Frem for at fokusere på at lancere projekter til at inkludere flere handicappede, bør de lokale foreninger snarere starte med at spørge sig selv, hvordan det er muligt, at der allerede er så mange med. Byg på de gode erfaringer ved at spørge, hvad man allerede laver, i stedet for at spørge, hvad man skal gøre for at få flere med. Giv eventuelt trænere kurser, så de bedre kan håndtere medlemmer med forskellige handicap”.

Temanummeret bringer flere artikler om handicapidræt, bl.a. en leder med overskriften ’Den stille inklusion’ skrevet af Søren Møller, formand for DGI.

Læs artiklerne fra Udspil på DGI’s hjemmeside

Redaktionen afsluttet: 25.09.2014